Cuma namazı için tarihi mekan Eshab-ı Kehf’i tercih eden vatandaşlar yanlarında getirdikleri seccadeleriyle, görevlilerin ayarladığı sosyal mesafe şeritlerinde saf tutarak 2 buçuk aylık bir sürenin ardından namazlarını kılarak, dua ettiler.

Cuma namazını kılmak için Eshab-ı Kehf’e gelen Necati Mert, “İnşallah en kısa zamanda normal yaşantılarımıza döneriz. Yaklaşık 2 buçuk aydan beri camilerimizde Cuma namazını kılamıyorduk. Normalleşme adımlarının ardından ibadete açılan camilerimizde ilk Cuma namazını da Eshab-ı Kehf’te kılmak istedik. Güzel de oldu. Allah’a çok şükür ibadetimizi yaptık. İçimiz huzur doldu. İnşallah ilerleyen günlerde eskisi gibi cemaatimizle camilerimizde namazlarımızı kılarız.” diye konuştu.

Aydın Özdemir ise, “Allah’a şükrediyoruz bizi bu günlere kavuşturduğu için. Tüm İslam alemine sağlık ve sıhhat diliyorum. Eshab-ı Kehf’te Cuma namazımızı kıldığımız için mutluyuz. Sağlıklı ve iyi yaşamak için vatandaşlarımıza evde kalın diyorum. Bu imkanı bizlere sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi