Afşin'e, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından inşa edilecek olan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye inşaatı hızla yükseliyor.

Türkiye’de bugüne kadar 3 bin 603 cami, 419 mescit inşa eden ve 25 ülkede 100’ün üzerinde camiyi hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfı'nın Afşin'e kazandıracağı Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye inşaatı devam ediyor.

Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye Cami inşaatı çalışmalarını inceleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin’de, gencinden yaşlısına, bayanından erkeğine toplumun her tabakasının faydalanacağı örnek bir mekan kazandırıldığını belirtti.

Eshab-ı Kehf Camii, 2018 Ramazan ayında ibadete açılacak

Aralıksız ve hızla devam eden çalışmaların, ortaya güzel bir eser çıkacağının sinyallerini verdiğini söyleyen Kaymakam Budan, " Her geçen gün caminin ana hatları biraz daha belli oluyor. Şuanda bodrum üstü zemin kat ve mahfil katında çalışmalar devam ediyor. İnşallah olağanüstü bir gecikme olmaz ise camimizi 2018 ramazan ayında tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine kazandıracağız" dedi.

Caminin ibadet hizmeti dışında sosyal ve kültürel faaliyetler noktasında Afşin'de büyük bir açığı kapatacağını belirten Budan, şöyle devam etti:

"Türkiye Diyanet Vakfı cami projesi için 7 milyon TL ödenek ayırdı. Cami tamamlandığında, 2 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. İçerisinde 350 kişilik konferans salonu ve öğrencilerin yararlanacağı kütüphane bulunacak. Önümüzdeki yıl ince işçilikleri başlanacak ve planlanan takvim çerçevesinde inşaatımız devam ediyor.

Bizler kamum görevlileri olarak gelip geçiciyiz. İlçemize güzel bir eser bırakma heyecanı içerisindeyiz. Ama en nihayetinde bu güzel esere Afşinli hemşerilerimizin bizlerden daha çok sahip çıkmaları gerekiyor. Vatandaşlarımızdan, Allah'ın izniyle kıyamete kadar ayakta kalacak böyle bir esere maddi ve manevi katkıda bulunmalarını bekliyoruz."



Editör: Haber Merkezi