Erkoç, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İl başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Erkoç, Tunceli’de meydana gelen hain saldırı karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin en kısa sürede hak ettikleri cezayı göreceğini söyleyen Erkoç, güvenlik güçlerine bu noktadaki güvenlerinin tam olduğunu belirtti.
Saldırıda şehit olan askerlerden birinin de Kahramanmaraşlı olduğunu anımsatan Erkoç, şöyle konuştu:
“Güvenlik güçlerimizden bir tanesi de Beyoğlu kasabamızdandı. 20 gün önce evlenmiş, dün birliğine teslim olmuş ve şehit düşmüş. Yüreğimiz yanıyor. Ama şunu belirteyim biz kararlı bir şekilde bu hainlerin üzerine gitmeye devam edeceğiz. Son bölücü terör örgütü mensubu da imha edilene kadar operasyonlar devam edecektir. Bu saldırılar ancak bizim kararlılığımızı artırmaktadır. Bölücü terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar gerekli tüm çalışmalar devam edecek.”
Terör örgütünün Türkiye’ye karşı uluslar arası güçlerin taşeronluğunu yaptığını vurgulayan Erkoç, “Ne zaman Türkiye başını kaldırsa, bölgesiyle ilgilense, dünya siyasetinde söz sahibi olsa bazı mihraklar bölücü örgütü kullanarak Türkiye’yi takatsiz düşürmeye çalışıyorlar. Tabi AK Parti hükümetinin terörle mücadelesi sadece yurt içinde değil, yurt dışında da devam etmekte. Ben inanıyorum ki kısa zamanda bu bölücü teröre karşı sonuç alacağız. Biz binlerce yıldan bu yana var olan bir medeniyetiz. Bu bölücü örgütün ülkemize sokmaya çalıştığı tefrikayı birlik ve beraberlik içerisinde yok edeceğiz.” diye konuştu.
Erkoç, HAS Parti’nin AK Parti’ye katılım çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. İstanbul’da düzenlenen törenle Numan Kurtulmuş ve HAS Parti üst yönetim kurulu üyelerinin AK Parti saflarına geçtiğine değinen Erkoç, “Biz HAS partiye gönül veren kardeşlerimizi burada da partimize bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde HAS Parti’de görev yapan arkadaşlarımızın da Ak Parti’ye geçişini ve kayıtlarını yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Erkoç, daha sonra basın mensuplarının yönelttiği soruları cevaplandırdı. Erkoç, AK Parti iktidarı döneminde en çok yatırım yapılan illerin başında Kahramanmaraş geldiğini ve çok büyük projelerin kentte hayata geçtiğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi