Gençlik Spor Merkezi yanında bulunan çadır kente açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afşin'de deprem sonrasında yaraların hızla sarılmaya başlandığını görüyoruz. Bugüne kadar köylerle birlikte ilçemizde ihtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı. Şimdi işin ikinci etabındayız. Ve konteynerleri süratle yerleştirerek çadırlardan konteyner kentlere geçmeye başlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile Afşin’deki depremzedeleri ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan; “Konteynerin kurulumu için altyapı çalışmaları devam ediyor. Gıda temini, içme suyu, elektrik ve diğer ihtiyaçlarla ilgili hamdolsun herhangi bir sıkıntı kalmadı. Yakınını, evini, eşyasını depremde kaybeden vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Evleri kullanılamaz hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize üç bin lira ile beş bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. Bunun için evini taşıyacak depremzedelerimize on beş bin lira taşınma yardımını bugün itibariyle ödemeye başlıyoruz. Depremde vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına da acil ihtiyaçları için yüz bin lira veriyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10 bin lira ödeme yapıyoruz. Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için de yoğun gayret gösteriyoruz” dedi.

Maddi kayıplarının tamamını telafi edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yitip giden canlarımızı geri getiremezsek de Allah'ın izniyle ilçemizdeki maddi kayıplarımızın tamamını telafi edeceğiz. Sizlerden devletinize ve hükümetinize güvenmenizi istiyorum. Bize bir yıl müsaade inşallah bir yıl içerisinde konutlarımızı tamamlayarak sizleri konutlara inşallah geçireceğiz. Acımız ne kadar büyük olursa olsun inancımız ve irademizde o derece kuvvetlidir. Van'da nasıl bu işi başardıysak, Bingöl'de nasıl bu işi başardıysak, Elazığ'da nasıl başardıysak, Malatya'da nasıl başardıysak, İzmir'de nasıl başardıysak, Kütahya Simav'da nasıl başardıysak, bütün deprem sel afetlerinde nasıl başardıysak, Allah'ın izniyle aynı şekilde bu on bir vilayette de bunu başaracağız. Devlet olarak bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadıysak inşallah bu sefer de kimseyi aç açıkta bırakmayacağız. Milletçe el ele, omuz omuza, yürek yüreğe vererek bu zor günlerin üstesinden beraberce geleceğiz. Rabbim vefat eden kardeşlerimize rahmetiyle, merhametiyle muamele eylesin. Mevla bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın duasında bulunuyorum. Sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum şu anda da huzurlarınızda gerek Cumhur İttifakı olarak Devlet Bahçeli Bey gerek Mustafa Destici Bey gerekse Genel başkan vekillerim hep birlikte milletvekillerimizle buradayız. Sizlerin yanında olduk. Şimdi de buradan Malatya, Doğan ilçesine geçiyoruz. Oradaki kardeşlerimizle de şöyle bir kucaklaşalım istiyoruz. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi