Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin su ihtiyacının 6 adet kuyudan sağlandığını belirtti. Kuyudaki suyun pompa vasıtasıyla içme suyu şebekesine aktarıldığını anlatan Güneş, "Elektrikle çalıştığımız için zaman zaman dağıtım şirketine borcumuz birikiyordu. Ancak geçtiğimiz aylarda elektrik borcunu yapılandırdık ve düzenli şekilde ödüyorduk. Buna rağmen dağıtım şirketi su pompalarının elektriğini 3 ayda 2 kez kesti. Bundan dolayı beldemiz 4 Ekim'den bu yana su alamıyor" diye konuştu.
Elektriğin yeniden verilmesi için mahkemeye başvurduklarını ifade eden Güneş, sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini dile getirdi.
Bu arada 6 gündür su sıkıntısı yaşayan belde sakinleri su ihtiyaçlarını merkezde bulunan çeşmeden sağlamaya çalışıyor. Ellerinde bidonlarla çeşme başında kuyruk oluşturan vatandaşlar, zor durumda kaldıklarını anlattı.
Öte yandan AA muhabirinin sorusu üzerine dağıtım şirketi yetkilileri de Şekeroba Belediyesi'ne ait 6 adet içme suyu kuyusunun elektrik aboneliğinin bulunduğunu, bu aboneliklere ait elektrik borçlarının zamanında ödenmediği için 4 adet su pompasının elektriğinin kesildiğini ifade ederek, "Ayrıca bize elektriğin açılması için herhangi bir mahkeme kararı ulaşmadı. Ulaşması durumunda gereken yapılacaktır" açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi