Okul hayatı boyunca spora olan ilgisiyle beden eğitimi öğretmenlerinin dikkatini çeken Hasan Türkdağlı, Galatasaray Atletizm takımında yerini aldı.
Hasan Türkdağlı’nın Antrenörü Yavuz Lavkor, Hasan Türkdağlı Elbistan’da doğup büyüdüğünü, şu anda Tokat Üniversitesi Besyo Bölümünde 2. sınıfta okuduğunu belirterek, "Hasan'ı atletizme başlatan beden eğitimi öğretmeni Adnan Kunili’ye çok teşekkür ederiz. Hasan, en son sezon içerisinde 400 metre branşında 47.85’lik derecesi ile Türkiye'de 400 metreciler içerisinde ilk 5 kişi arasında bulunuyor. Şu anda yaşı itibari ile 23 yaş altı kategorisinde önümüzdeki yıl yarışmaya devam edecek. Hasan'ın önümüzdeki sezonda belirttiğimiz kategoride Avrupa Şampiyonası'na giderek milli takımda yarışması ve Türkiye'yi temsil etmesi bekleniyor” dedi.
Hasan Türkdağlı’nın beden eğitimi öğretmeni olan Adnan Kunili ise, Hasan Türkdağlı’yı tebrik ederek, “Elbistan’da beden eğitimi dersinde Hasan Türkdağlı’nın atletizme yeteneği olduğunu gördüm. Beni yanıltmadı. İl ve ilçede birincilikler aldı. Bölge yarışmalarında atletizm milli takım hocalarından Yavuz Lavkor sporcumuzla tanıştı. Daha sonra Yavuz hocam Elbistan’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında yetenekleri öğrencilerimiz arasında değerlendirme yapıldı. Başarılı olan öğrencilerimiz Adana Gençlik Spor Kulübüne katıldı. Yine öğrencilerimiz burada Türkiye çapında dereceler aldı. Burada ben Hasan Türkdağlı’nın babası Ömer Türkdağlı ve ailesine bizlere güvendikleri ve çocuklarını destekledikleri için teşekkürlerimi istiyorum” diye konuştu.
Galatasaray’a transfer olan Hasan Türkdağlı ise, kendisine desteklerini esirgemeyen ailesine, öğretenlerine ve antrenörlerine teşekkür ederek, katıldığı yarışmalarda Türkiye’yi ve takımını en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.
Editör: Haber Merkezi