Nevruz Bayramı nedeniyle, Elbistan'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Baharın gelişinin ve doğanın canlanışının başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz, yakılan ateş etrafında davul-zurna eşliğinde çekilen halaylarla kutlandı.
Bahar mevsiminin gelişi olarak bilinen Nevruz Bayramı, vatandaşları Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kutlama alanına döktü. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı kutlamalarda vatandaşlar, türküler eşliğinde halay çekip, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladılar.
Nevruz dolayısıyla vatandaşlar sabah erken saatlerden itibaren Cumhuriyet Mahallesi Valide Emine Sultan Caddesi üzerinde bulunan Cemevi karşısındaki meydanda toplandılar.
Nevruz dolayısıyla, insanların istedikleri şekilde eğlenebilmelerine fırsat tanınması için, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.
BDP Genel Merkezi Parti Meclis Üyeleri, BDP Elbistan İlçe Başkanı Ali Kısa, Nevruz Kutlama Komitesi Başkanı Ali Kaya ve çok sayıda vatandaş Nevruz kutlamalarına katılarak, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.
Yapılan konuşmaların ardından BDP Genel Merkezi Parti Meclis üyeleri, BDP ilçe yönetimi tarafından yakılan Nevruz ateşi ile devam eden kutlamalar, müzik eşliğinde çekilen halaylarla sürdü.
Nevruz'un, dünyanın birçok yerinde kutlandığını belirten yetkililer, vatandaşların gönüllerince eğlenebilmeleri için gerekli önlemlerin alındığını, yapılan kutlamaların ise Elbistan halkına yakışır bir düzeyde olduğunu belirttiler.
Elbistan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, alınan güvenlik önlemlerini yakından görmek için alanda incelemelerde bulunurken, kutlamaların tamamlanmasının ardından, meydanda toplanan vatandaşlar sessizce dağıldılar.
Editör: Haber Merkezi