Elbistan Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonaya; Türkiye, Bulgaristan, Rusya, Gürcistan ve İnguş Cumhuriyeti’nden toplam 48 güreşçi katılırken, 12 hakem görev yaptı. Turnuva sonunda takım halinde Türkiye birinci, Bulgaristan ikinci, Gürcistan ise üçüncü oldu.
Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ile kurum ve kuruluş müdürlerinin de katıldığı şampiyonanın açılışı, İstiklal Marşı’nın okunması ve güreşçilerin geçit töreni ile başladı. Daha sonra Elbistan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.
Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Kahramanmaraş’ın kurtuluşu nedeniyle düzenlenen güreş şampiyonasının bir kısmının da Elbistan’da yapılmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, bu sene uygulanan ve ilçelerin de dahil edildiği kutlamaların devam etmesini arzu ettiklerini söyledi.
7 yıldan beri sürdürdükleri güreş şampiyonasını bu sene ilk defa ilçelere de yaydıklarını ifade eden Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kurtuluş haftası nedeniyle düzenledikleri etkinliklerin geleneksel olarak süreceğini belirterek, şöyle konuştu:
“Bu festivale 7 yıl önce başladığımızda 4 ülkeyle başladık. Önceki gün Kahramanmaraş’ımızda 18 ülkeden gelen kardeşlerimiz kıran kırana bir mücadele verdiler. Bugün burada da sizlerle beraber o günkü güreşin bir değişiğini burada izleyeceğiz. Tabii Elbistan dendiği zaman biz unutmuyoruz ki; Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunda o günkü zor şartlar altında gelip bizim mücadelemize destek veren bir ilçemiz aklımıza geliyor. Bizim bir parçamız sizler 150 yıllık bir Dulkadiroğlu Beyliğine merkez olmuş bir ilçemizsiniz. Bu gün akşamdan sonra geldim ama artık Elbistan’ımızda dünkü Elbistan değil, Kahramanmaraş dünkü Kahramanmaraş olmağı gibi, artık ülkemizde dünkü ülke olmağı gibidir. Yarın ki günler, yıllar, aylarda inşallah çok daha farklı hizmetlerle ülkemizi yarına taşıma gayreti içerisine giren bu kardeşlerimiz sizlerle beraber bu ülkeyi yarınlara, bizim çocuklarımıza taşıyacağız. Bunun içinde yollardayız. Bunun için gayret içerisindeyiz. Cenab-ı Hakk’ın izin ve inayetiyle önümüzdeki 10 yıllar çok daha güzel günlere gebedir. İnşallah o günlerde çok uzak değildir. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum.”
Konuşmaların ardından güreşlere geçildi. Türkiye’nin takım halinde birinci olduğu şampiyonın ferdi sonuçları şöyle:
60 kiloda birinci Mehmet Emin Öğüt-Türkiye, ikinci İskenderov Dashion-Azerbaycan, üçüncü Amial Khustian-Rusya.
55 kiloda birinci Davit Zhedelek-Rusya, ikinci Georgiev Valettimov, üçüncü Adam Akiev-İnguş.
66 kiloda birinci Halil Küpeli-Türkiye, ikinci Abdullayev Sarımadiloğlu-Azerbaycan, üçüncü Cabbarov Sagif.
74 kiloda birinci Osman İsakov-Dağıstan, ikinci Dimitri Basilashuili-Gürcistan, üçüncü Adam Gagiev-İnguş.
84 kiloda birinci Muhammet Yaşirov-Türkiye, ikinci Ahmet Durna Özdemir-Türkiye, üçüncü Miroslov Milkov-Bulgaristan.
96 kiloda birinci İsa Göçer-Türkiye, ikinci Koloyon Kolev-Bulgaristan, üçüncü Lexani Tkhumbasvili-Gürcistan.
120 kiloda birinci Giyoray Hamiev-Bulgaristan, ikinci Mücahit Demir-Türkiye, üçüncü Giorghi Tramva-Gürcistan.
Editör: Haber Merkezi