Daha önce sabah ve öğleden sonra olarak aynı gün yapılan KPSS’nin, sınava giren aday sayısının çokluğu nedeniyle 2 gün yapılmasına karar verildiğini belirten Binici, 22 Eylül Cumartesi günü ön lisans, 23 Eylül Pazar günü ise ortaöğretim düzeyince sınav yapılacağını kaydetti.
Sınavla ilgili her türlü hazırlığın tamamlandığını belirten Binici, şunları söyledi:
“2012 KPSS Ortaöğretim-Önlisans düzeyinde 22-23 Eylül tarihlerinde yapılacak. Sınav ön lisans düzeyinde 22 Eylül Cumartesi günü sabah saat 09.30’da, 23 Eylül Pazar günü sabah saat 09.30’da ise ortaöğretim düzeyinde yapılacak. Elbistan ilçemizde de yapılacak olan KPSS’ye ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde 11 bin 800 aday sınava girecek ve sınavlarda bin 600 civarında personel görev alacak. 22 Eylül günü yapılacak olan ön lisans düzeyindeki sınav 10 okul binasında yapılacak. Pazar günü yapılacak olan ortaöğretim düzeyindeki sınav ise 43 okul binasında gerçekleştirilecek. Cumartesi günü yaklaşık 600, Pazar günü ise yaklaşık bin 600 personel görev yapacak. Sınavın huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi amacıyla Kaymakamlık nezdinde gereken girişimler yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2012 KPSS’yi de başarıyla uygulayacağız”
Sınava girecek olan adayların uyması gereken kuralları da anlatan Binici, her adayın sınava giriş belgelerini, TC kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden edinmeleri gerektiğini ifade ederek, adaylara sınav giriş belgesinin gönderilmeyeceğini söyledi.
Binici, kuralları şöyle açıkladı:
“Sınava girecek adayların özellikle dikkat etmesi gereken hususlar şunlardır: Adaylar sınava gelirken yanlarında sadece sınav giriş belgesi, özel kimlik belgesi ve şeffaf şişede olmak kaydıyla su getirebilecekler. Çanta, saat, cep telefonu, anahtar, metal eşya, madeni para, kolye, küpe, kulaklık ve kablosuz iletişim sağlayan her tür elektronik-mekanik cihaz kesinlikle getirilmeyecektir. Adayın sınav esnasında ihtiyaç duyduğu kalem, kalemtıraş, silgi, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacak.”
Editör: Haber Merkezi