ETSO Başkanı Mustafa Paksoy başkanlığında yapılan toplantıda, Elbistan’daki istihdamın artırılması, uygulamaya konulabilecek sektörlerin belirlenmesi olduğu ifade edilirken, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile yapılacak işbirliği sayesinde detaylı bir rapor hazırlanacağı ve bu raporun yatırımcılara yön vereceği belirtildi.
Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Elbistan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Özcan, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Göçer ve kurum yöneticilerinin katıldığı toplantı hakkında bilgi veren ETSO Başkanı Mustafa Paksoy, şunları söyledi:
“Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne müracaatımız neticesinde Elbistan’da hangi ürünü ön plana çıkarabiliriz, hangi iş kollarını ön plana çıkartırız diye bir çalışmamız olacak. Onun için de sanayiye yönelik termik santraller, tarıma yönelik İlçe Tarım Müdürlüğü, sanayide tamirciler odası ile hangi sektörleri ön plana çıkarabiliriz onu görüşeceğiz. Belki buradan değişik bir fikir de çıkabilir. Daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesi ile bir toplantı yapacağız. Ondan sonra da bunu çalıştaya dökeceğiz. Bu da Organize Sanayi Bölgesi’ne ön hazırlık olacak ve yatırımcılarımıza yol gösterecek.”
Toplantıda Elbistan’daki istihdamın artırılması konusu da masaya yatırılırken, özellikle termik santrallere yönelik üretim sektörlerinin ön planda tutulması gerektiği ifade edildi. Şeker Fabrikasında üretilen ve ihracata yönelik olan C sınıfı şekerin normal şekere göre yarı fiyata satıldığı belirtilirken, Elbistan’da bu yönde bir gıda tesisinin kurulabileceği kaydedildi.
Değişik fikirlerin ve üretim planlarının konuşulduğu toplantıdan çıkacak sonuçlar, çalışmayı yapacak olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile paylaşılacak.
Editör: Haber Merkezi