Elbistan’dan Diyanet İşleri Başkanlığı ile hacca gidecek olan 46 hacı adayı, Elbistan İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen bir programla uğurlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutsal topraklara giden hacı adayları ve yakınları, duygulu anlar yaşadı.
Hacı adaylarını uğurlama programında Kur’an-ı Kerim ve ilaheliler okunup dualar edildi. Programda bir konuşma yapan Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi. Pat, “Peygamberlerin dolaştığı yerleri dolaşacaksınız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) buyuruyorlar ki ‘Kabe’de kılınan namaz, yüz bin namazdı.’ Ne mutlu size, ne mutlu gidenlere. Kabe-i Muazzama’da bir namaz yüz bin namazdır. O namaz ömre değer bir namazdır. Her namaz bir Kadir Gecesi gibidir” dedi.
Konuşmanın ardından dualar edildikten sonra hacı adayları yakınlarıyla vedalaştı. Kalabalık bir topluluk tarafından kutsal topraklara uğurlanan 46 hacı adayı, ilk olarak Kahramanmaraş’a gitti. Oradan Gaziantep’e hareket edecek olan hacı adayları, Gaziantep Havaalanı’ndan uçakla Medine’ye gidecekler ve hac ibadetlerini yerine getirdikten sonra 3 Kasım 2012 tarihinde Elbistan’da olacak.
Editör: Haber Merkezi