Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat, Elbistan Teknoloji Fakültesi’ne kampüs yapımı için belirlenen arsalar içerisindeki en ideal alanın, Elbistan-Göksun Karayolu’nun hemen yanında yer alan Kalealtı Köyü sınırlarındaki 2 bin 200 dönümlük hazine arazisi olduğunu söyledi.
Elbistan’ın gelişimi yönünde yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten ELSİAD Başkanı Polat, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından belirlenen 3 farklı alternatif içerisinden en uygun olanının Kalealtı Köyü sınırları içerisinde kalan 2 bin 200 dönümlük hazine arazisi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Elbistan’da son yıllarda çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Elbistan Teknoloji Fakültesi’nin kurulması bu gelişmelerden bir tanesidir. Fakültemiz önümüzdeki yıl inşallah öğrenci alacak ve meslek yüksek okulu kampüsündeki binada geçici olarak eğitim verecek. Fakülte kampüsünün yapılması için yer arayışları sürerken, ELSİAD olarak bu alanlar içerisindeki en uygun arazinin, Ekinözü yol ayrımında bulunan ve Kalealtı Köyü sınırlarındaki, anayola sıfır mesafede bulunan 2 bin 200 dönümlük hazine arazisi olduğunu düşünüyoruz ve fakültemizin bu alanda kurulmasını istiyoruz. Bu alan hem şehrin batısında, hem de Elbistan ile Afşin arasında bulunuyor.”
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın, Elbistan’a teknik üniversite kurulması yönünde çalışma yaptıklarını ifade ettiği açıklamayı da büyük bir heyecanla okuduklarını belirten Polat, “Biz Mahir Beyden güzel hizmetler bekliyoruz. 2013 yılında çok daha büyük ve güzel hizmetlere şahitlik yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi