Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Elbistan Şubesi, 3 Aralık Dünya Engeller Günü dolayısıyla bir gece düzenledi.
Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Kılıç, geceyi düzenlemekteki amaçlarının engellilere moral vermek, streslerden, sorunlardan uzaklaştırmak ve sorunlarını daha geniş kitlelere duyurmak olduğunu söyledi.
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Elbistan Şube Başkanı Kenan Sağır da, Elbistan’da uzun bir araştırmadan sonra engelli potansiyelinin çok yüksek sayıda olduğunu belirlediklerini söyleyerek, "Dernek çalışmalarının bir an önce başlamasına karar verdik. Çok kısa zamanda çok işler başardık. Bu arada mülki amirlerimizden bizi sadece bugün için değil, yılın her gününü hatırlayıp, özürlü arkadaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için her türlü imkanı sağlamaları için ricada bulunuyorum” dedi.
Elbistan Kaymakam Vekili Numan Altay ise engellilere her türlü desteği vermek için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.
Konuşmalardan sonra derneğe destek olanlara plaket verildi.
Dernek üyelerinden Hatice Ay’ın bir engelli çocuğun annesine yazdığı mektubu okuması, programa katılanları duygulandırdı.
Etkinlik türkülerin söylenmesi ve halayların çekilmesiyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi