Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Projesi (ÇATAK) kapsamında başvuruda bulunmak isteyen çiftçilerin, 30 Eylül 2012 tarihine kadar istenilen belgeler ile İlçe Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabileceklerini söyledi.
Elbistan’da ÇATAK Projesinin 2011 yılında uygulanmaya başlandığını belirten Yılmaz, “Hassas bölge olarak Izgın ve Karaelbistan beldeleri, Karahüyük, Yapraklı, Balıkçıl, Ağlıca, Hasankendi, Güvercinlik, Kalealtı, Çiçek, Çıtlık, Gündere ve Türkveren köylerinde bulunan araziler uygulama alanı olarak belirlenmiştir. ÇATAK Programı kapsamında destekleme yapılacak alanlarda, uygulamalara 3 yıl süreyle ödeme yapılacak. Bu kapsamda çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamalarına (damla sulama, kontrollü ilaç ve gübre kullanımı) dekar başına 135 TL ödenecek” dedi.
ÇATAK Programına katılacak çiftçilerin, İlçe Müdürlüğü Proje Uygulama Birimine 30 Eylül 2012 tarihine kadar istenen belgeleri teslim etmeleri gerekiyor. Çiftçilerden ÇATAK başvurusu için; nüfus kayıt örneği veya TC kimlik numarası olan nüfus cüzdanı fotokopisi, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi, ÇATAK Programına katılım ön başvuru formu, hibe sözleşmesi (üç nüsha olarak düzenlenecek) ve güncel tapu kaydı istenecek.
Editör: Haber Merkezi