Elbistan'a organik tavukçuluk projesi

Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) tarafından hazırlanan yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Bu yıl ek yerleştirme ile öğrenci alınacak olan Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’nda görev yapacak olan öğretim görevlileri tarafından uygulanacak proje ile organik tavukçuluk yapılacak.

Elbistan'a organik tavukçuluk projesi

Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) tarafından hazırlanan yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Bu yıl ek yerleştirme ile öğrenci alınacak olan Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’nda görev yapacak olan öğretim görevlileri tarafından uygulanacak proje ile organik tavukçuluk yapılacak.

10 Eylül 2012 Pazartesi 11:33
1135 Okunma
Elbistan'a organik tavukçuluk projesi

Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda, kapari, organik karpuz ve organik domates yetiştiriciliğinin ardından, insanların en çok tükettiği tavuk etinin organik olarak üretilmesi amacıyla yeni bir projeye daha imza atılıyor.
EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, bu yıl açılan ve ek yerleştirme ile öğrenci alacak Laborant ve Veteriner Sağlık Programı için 3 yeni öğretim görevlisinin kadroya dahil edildiğini belirterek, bu öğretim görevlilerinin bilgilerinden istifade edilerek, organik tavukçuluk projesinin hazırlandığını söyledi.
Okul arazisinde bulunan ve kullanılmayan küçük bir binanın proje için hazırlanacağını ifade eden Binici, amaçlarının üretim yapmak ve ticari gelir elde etmek olmadığını belirterek, akademisyenlerin bulundukları bölgelere katkı sağlayacak projeler üreterek, o bölgenin müteşebbislerine yol göstermek olduğunu kaydetti.
Organik olarak ürettikleri karpuz ve özellikle domatesten yüksek verim aldıklarını dile getiren Binici, “Bizim buradaki amacımız, tarım şehri olan Elbistan’da organik olarak ürün yetiştirilebileceğini göstermek, çiftçilerimize alternatifler sunmaktır” dedi.
Elbistan’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkat çeken EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, tarım projelerinin yanı sıra hayvancılık alanında da bir proje hazırladıklarını söyledi.
Organik tavukçuluk projesini hayata geçirdiklerini belirten Binici, şöyle konuştu:
“Bilindiği gibi bu yıl Türkiye genelinde çok popüler olan yeni bir bölüm açtık. Laborant ve Veteriner Sağlık Programına bu sene ek yerleştirme ile öğrenci alacağız. Bölümümüz için atanan 3 yeni arkadaşımız var. Öğretim Görevlileri Zooteknist Seyhan Şerife Işık, Veteriner Hekim Serkan Ali Akarsu ve Biyolog Şakir Akgün arkadaşlarımız ile birlikte organik tavukçuluk projesini uygulayacağız. Bu amaçla okulumuz arazisinde bulunan ve kullanılmayan bir binayı, bu amaca uygun hale getireceğiz. Burada, Ayşe teyzemiz köyünde, bağında, bahçesinde nasıl tavuk yetiştiriyor ise bizde aynı şekilde organik olarak tavuk yetiştireceğiz. Burada, 3 akademisyen arkadaşımızın bilgi ve becerilerini de projeye katarak, bu işi daha bilimsel hale getireceğiz. Tavuklar, büyük çiftliklerdeki gibi yatarak büyümeyecek. Gezecek, dolaşacak, yumurtasının sarısı kocaman olacak. Bizler projeyi hazırlayıp uygulamaya koyacağız. Bu konudaki üretim fikirlerini ise tabiî ki müteşebbislerimiz geliştirecek. Bizden üretim teknikleri ve metotları konusunda destek isteyen yatırımcılara kapımız her zaman açık olacaktır.”

İHA

Son Güncelleme: 10.09.2012 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373