Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlara göre, her 40 bin nüfusa bir istasyon düşecek şekilde düzenleme yapıldığını ve bu nedenle Elbistan’a 4 adet 112 Acil Servis İstasyonu yapılacağını belirten Kılıç, yaklaşık 2 aydan beri bu konu üzerinde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.
Elbistan şehir merkezinde şuanda 3 tane 112 Acil Servis İstasyonunun bulunduğunu ifade eden Kılıç, bu istasyonlar için yeni bina yapılacağını belirterek, istasyonların planlamasının tamamlandığını kaydetti.
Mevcut istasyonların 1 Nolu ASM, Kümbet Mahallesi’nde yer alan ve belediyeye ait olan bina ile sanayi sitesi içerisindeki binalarda hizmet sunduğunu belirten Kılıç, “Elbistan’a nüfus oranına göre 4 adet 112 Acil Servis İstasyonu yapılacak. Bu istasyonlar 3 oda, içerisinde mutfak ve diğer müştemilat ile birlikte 2 adet kapalı garajı bulunan 250 metrekare büyüklüğünde olacak. Şuanda 1 Nolu ASM, Kümbet Mahallesi ve sanayi sitesi içerisinde hizmet veren 3 tane istasyonumuz mevcut. Sanayi sitesi içerisindeki istasyon, Esentepe Mahallesi’nde yer alan sağlık ocağı binasının yanına taşınacak ve binası bu arsa içerisine yapılacak. Kümbet Mahallesi’nde bulunan diğer istasyon ise Saraykent’te yer alan Alaaddin-Sabiha Yener ASM’nin yanına taşınacak ve binası bu alanda yapılacak. Diğer 112 Acil Servis İstasyonu, 1 Nolu ASM’de yapılacak. Dördüncü istasyon ise, Elbistan-Malatya Karayolu ile çevresinde yaşanan vakalara daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek amacıyla, Nurhak Kavşağı civarında kurulacak. İstasyonların yerleri belirlenirken, bugüne kadar meydana gelen vaka sayıları ve olay mahalleri göz önünde bulundurularak yer tespiti yapıldı. İstasyonların inşaatına Ekim ayı içerisinde başlayacağımızı düşünüyorum. İnşaat süresi ise yaklaşık 1 ay sürecek. Yani 2 ay sonra Elbistan’da 4 adet 112 Acil Servis İstasyonu binası yer alacak. Bu sayede hem istasyon çalışanlarımız donanımlı bir binaya kavuşacak, hem de muhtemel vakalara ulaşım hızı artmış olacak” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi