Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 1. etap alanına ait yol, içme suyu, atıksu, yağmursuyu ve iletişim hatlarının döşenmesini kapsayacak altyapı projesi için ilk kazma vuruldu.

Uzun ve zorlu bir süreci geride bıraktıktan sonra Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) altyapı çalışmaları için ilk kazmanın vurulduğunu belirten Ticaret Odası ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Mayıs ayı itibariyle de arsa tahsis işlemlerine başlayacaklarını söyledi.

Elbistan OSB’ye yatırımcıların ilgisinin büyük olduğuna da işaret eden Paksoy, “Ülkemizden ve yurtdışından ciddi yatırımlar için firmalarla görüşmeler yapıyoruz. En son Belçika’dan 2 ayrı firma toplam 100 dönümlük alan istedi. İnşallah en kısa zamanda 1. Etabı dolduracağız” dedi.

Altyapı projesi için startın verilmesi dolayısıyla kesilen kurbanın ardından gelinen son durum hakkında bilgi veren Elbistan OSB ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, 112 hektarlık alana sahip olan Elbistan OSB’nin 1. Etabında çalışma sürdürüldüğünü belirtti.

İlk etabın 62 hektarlık bölümü kapsadığını kaydeden Paksoy, “İlk etabımızın altyapı ihalesini 2014’ün Kasım ayında gerçekleştirdik. 4 milyon 200 bin TL bedelle ihalesi tamamlandı. Yer teslimi yapıldıktan sonra nihai sona ulaştık. Şuanda çalışmalarımız devam ediyor. Burada en büyük başarı Elbistan esnafımızındır. Sonra da bizim meclis üyelerimiz ve yönetim kurulumuzun gayretleri ile bugüne geldik. Bu başarı hepimizin başarısı” diye konuştu.

Bu süreçte bazı olumsuzluklar yaşanmasına rağmen kamuoyuna yansıtmamaya özen gösterdiklerini anlatan Paksoy, “Bu uzun süreçte bazı olumsuzluklar yaşadık. Ancak bunları kamuoyuna kesinlikle yansıtmadık. Bunlar kamuoyuna yansısaydı OSB’miz daha da geri kalabilirdi. Şimdi bugüne geldik. Altyapı çalışmalarının tamamlanması için yüklenici firmanın 30 Kasım 2015’e kadar süresi var. Ancak bizim tahminimiz 2 ay önce teslimat yapılması yönünde. Biz de Mayıs ayında arsa tahsislerine başlayacağız. Altyapı çalışmaları devam ederken bir yandan da arsa tahsisi başvurularını alacağız. Yatırımcımız teşvik belgesini aldığında altyapısı bitmiş bir OSB’ye fabrika kuracak. Eksiği olmayan ve yerli yerine oturmuş bir OSB hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Elbistan’dan ve çevre illerle yurtdışından birçok yatırımcının sabırsızlıkla OSB’nin yatırıma hazır hale getirilmesini beklediğine işaret eden Mustafa Paksoy, “Şuanda Belçika’dan Elbistanlı ve Afşinli iki hemşerimiz geldi ve 100 dönüm yer talep etti. Çelik konstrüksiyon fabrikası, konteynır imalatı fabrikası kurmayı planlıyorlar. İnşaata hemen başlayacaklar. Tahminimiz 200 kişi istihdam edecekler. 50’şer dönüm halinde ayrı ayrı iki yer için bizden talepleri oldu. Bizim tahminimiz 5-6.ayda buranın dolmasını bekliyoruz” dedi.

OSB’nin bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını düşündüklerini hatırlatan Paksoy, “En başta Elbistanlı sermaye sahibi hemşerilerimize buradan sesleniyoruz. Ellerini çabuk tutsun ve yatırımlarını yapsınlar. Sanayicimizin sağladığı istihdam bizim için çok önemli. Buranın ilk etabı faaliyete geçtiğinde 2 bin 500 kişi istihdam edilecek. Bu da Elbistan’da işsizliğin bitmesi demek. Elbistanlı hemşerilerimize ve diğer yatırımcılara çağrıda bulunuyoruz. Elbistan Organize Sanayi Bölgesi, 6. Bölge Teşvik kapsamına giriyor. Yüzde 100’e yakın teşviklerden faydalanma imkanları var. Bir an önce yatırım yapmalarını ve Mayıs ayında bizlere müracaat etmelerini istiyoruz. Elbistan’ın içinde ciddi potansiyelleri barındıran girişimci bir kent olduğunu biliyoruz. İnşallah OSB’deki 1.etabımız kısa sürede dolacak ve gençlerimiz iş sahibi olacak. Böylece Elbistan’ımız ülke ekonomisine daha çok katma değer üreten bir şehir haline gelecek. Şimdiden ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun” cümleleri ile açıklamasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi