Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Elbistan Belediyesi’nin yaptığı ortak çalışma ile hayvan alım satımı yapan vatandaşların mağdur olmamaları için, görevlendirilen veteriner hekim tarafından hayvan borsasında pasaport ve veteriner sağlık raporu verilmesine başlandı.
Yeni uygulama ile ilgili açıklama yapan Elbistan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Fatih Erbilen, "Bu işlemlerin yerine getirilmesi için hayvan borsasına ilçe içerisinden gelen, hayvan sahibi kendisi bizzat müracaat edecek ve bu müracaattan sonra satışı yapılan hayvanın eğer ilçemiz işletmelerine kayıtlı ise pasaportu çıkarılacak ve bu pasaportla birlikte hayvanın satışının yapıldığı işletmeye sevki yapılacaktır" dedi.
Bu zamana kadar bu işlemin ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne gidilerek orada sevkinin yapıldığını vurgulayan Erbilen şöyle devam etti:
"İlçe dışından gelecek hayvan sahiplerinin ilçemiz hayvan borsasına hayvan getirirken yurt içi veteriner sağlık raporu ve pasaportları ile birlikte getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca bu günden itibaren her hafta pazartesi günleri ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü ekipleri ile jandarma ve emniyet müdürlüğü ekipleri birlikte yol denetimlerine çıkacaklar. Denetimlerde evraksız hayvanlar için gerekli tutanaklar tutularak cezai işleme tabi olacaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için ilçemize gelirken gerekli evraklarla birlikte hareket etmeleri konusunda duyarlı olmaları gerekiyor.”
Editör: Haber Merkezi