Meclis kararı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından dağıtım lisansı verilen ve Kahramanmaraş şehir merkezinde doğalgaz dağıtımını yapan Armadaş Arsan Doğalgaz Dağıtım AŞ.’ye gerekli iznin verildiğini kaydeden Belediye Başkan Durmuş Küçük, “İnşallah şehrimiz kısa zaman sonra doğalgaz kullanmaya başlayacak” diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Elbistan, Afşin, Darende ve Gürün Doğalgaz Projesi için hazırlanan haritaya göre 120 kilometrelik bir boru hattının döşeneceğinin ve proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Küçük, bölgeye doğalgazın Malatya-Sivas hattından sağlanacağını belirtti.
Kuluncak’tan alınacak doğalgazın, Gürün ve Darende’den de geçtikten sonra Elbistan’a, oradan ise termik santraller ile Afşin’e uzanacağını dile getiren Başkan Durmuş Küçük, ‘Gürün-Darende-Afşin-Elbistan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Arazi, Etüt Harita ve Kamulaştırma-Mühendislik İşi’ için Ekim ayında ihaleye çıkıldığını da söyledi.
Elbistan ve bölgesine verilecek olan doğalgazla ilgili olarak belediye olarak kendilerinin de gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Başkan Durmuş Küçük, Belediye Meclisi’nin bu amaçla karar aldığını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi