Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Rüveyda Doğan başkanlığındaki heyet, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle, Afşin Özverili Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören Down Sendromlu çocukları ziyaret etti.

TSM Müdürü Dr. doğan ve beraberindeki heyet  '21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü' nedeniyle Down Sendromlu çocuklarla bir araya geldi ve onlara moral verdi. 

Doğan, burada yaptığı açıklamada, Down sendromunun bulaşıcı bir hastalık olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Birleşmiş Milletlerin 10 Kasım 2011 tarihi kararıyla 21 mart tarhinde  Dünya Down Sendromlular günü olarak tanınmıştır.21 mart tarihinin seçilmesinin özel nedeni ise zira down sendromlu bireylerde 21. kromozom 3 adet bulunmaktadır. Down  sendromu en fazla görülen kromozom anomalisidir.kromozom sayısı normalde 46 adettir. Bu sayı down sendromlu bireylerde 47 dir. Bu fazla kromozom 21. kromozom çiftindedir.Her yıl 800 ile 1000 canlı doğum da bir down sendromuna rastlanmaktadır. Down sendromlu çocukların eğitimi üzerinde uzmanlaşmış merkezler sayesinde bağımsız yaşama kabiliyeti kazandırmak mümkündür. Down sendromlu çocuklar hasta değildir sadece yaşıtlarından biraz farklılık gösterir. “

Heyet daha sonra okuldaki eğitim uygulamalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi