Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şubesi hizmet binasında basın açıklaması yapan Başkan Bayram Doğan, 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, “Bu öğretim yılında ilimize yeni öğretmen ataması yapılmadığından: emekli olan ve tayini çıkan arkadaşlarımızın yerleri, kadroları boş kaldı. Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak’ta yaklaşık 500 öğretmen açığımız oluştu. Her nedense bölgemize yeni atama yapılmamış veya istenmedi” dedi.

Pandemi sürecinde öğretmenlerinin yükünün arttığına değinen Doğan, “Bakanlığımızın ihtiyaçlarımızın göz önünde bulundurularak bir an önce yeniden öğretmen ataması yapmasını istiyoruz. Çünkü bu durum eğitim çalışanı arkadaşlarımızın yükünü pandemi sürecinde bir kat daha arttırmıştır. Sınıflarımızdaki öğrenci sayıları artmış, orta ve liselerimizde branş öğretmenlerimiz yetersiz kalmıştır. Bir çok okulumuzda branş öğretmeni eksiktir. Değerli İlçe milli eğitim müdürlerimizin bu eksikliği bir nebze hafifletmek için öncelik Eğitim Fakültesi mezunu genç öğretmenlerimiz olmak üzere ücretli öğretmen alarak kapatılmalıdır.” açıklamasında bulundu.

İlçedeki bazı okullarda yapılan tadilatların tamamlanarak normal eğitime geçilmesi gerektiğini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

“Afşin’de iki okulun tadilat ve tamirat çalışmaları yapılması sebebiyle 7 okulumuz ve öğrencileri mağdur oldu. Üç okulumuz ikili eğitim yaparken, iki okulumuz birlikte eğitim yapacaklar, bir okulumuzda diğer okulun binasında  eğitim yapacak. Bu sürecin iyi takip edilerek bir an önce normal eğitime geçilmesi temennimizdir. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyularak sınıflarımızın ders aralarında ve öğle aralarında iyi havalandırılmalı covid sebebiyle iyi temizlenmesi yapılmalıdır. Bu sebepten dolayı yetersiz okullarımızda yardımcı hizmetlilere destek vermek amaçlı bir an öce İşkur ile bağlantıya geçip TYP elemanları alınarak yükleri hafifletilmelidir.”

PCR testi uygulamasında zorunluluk olmaması, gönüllülüğün esas alınması gerektiğini ifade eden Doğan, “Ayrıca pandemi sürecinde tüm eğitim çalışanlarının yanı sıra öğrenciyle temaslı herkesin aşılanması hususunda gayret ortaya konulmalıdır. Aşı olanların dahi covid bulaşına muhatap olduğu bir durumda zorunlu PCR testi uygulaması kararı yeniden değerlendirilmelidir. Sağlıkla ilgili hususlarda zorunluluk değil gönüllülük esas alınmalıdır ki hukuki olan budur. Belirtmiş olduğumuz eksikliklerin bir an öce giderilerek öğrenci, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının sağlık ve huzur içerisinde bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini temenni ederiz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi