Ashab-ı Kehf Camii Kütüphanesi’nde gerçekleşen konferansa, Afşin Sağlık Yüksekokulu Sekreteri Nusret Karataş, Ashab-ı Kehf Camii Derneği Başkanı Av. Mehmet Turan ve öğrenciler katıldı.

Bu tür faaliyetleri önemsedikleri belirten Afşin Sağlık Yüksekokulu Sekreteri Nusret Karataş, “Öğrencilerin gelişimi için, düşünce ufkunun gelişmesi için bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Sizlerin ilgisini ve teveccühünü bekliyoruz. Başka arkadaşlarınızı da bu tür faaliyetleri duyurarak, buradaki paylaşımları anlatarak, buranın daha canlı daha hareketli olmasını sağlayabilirsiniz” dedi.

Doç. Dr. Necati Demir, ‘Öğrencilere ait tespitler ve çözüm önerileri’ konulu konferans verdi.

Felsefenin anlaşılması zor olduğunu söyleyen Doç. Dr. Demir; “Felsefenin işe yaramadığı, toplumların ya da insanların sorunlarını çözmekte etkisiz kaldığı, hatta toplumları birbirleriyle çatıştırdığı bireyleri birbirleriyle uyumsuzlaştırdığı noktasında eleştiriler alır felsefe. Çünkü soyuttur kavramsaldır, kavramsalı da insanların anlaması zordur” dedi.

Demir; “Bilgi, dikkat ve emeği bir arada göstermedikçe yüzünü göstermiyor bize. Bizi ilme, irfana taşıyacak olan bu yöntemdir. Aydınlanma nedir? Neden bazı insanlara aydın insan, münevver insan, bazı insanlara da sıradan insan ya da cahil adam diyoruz. Bu ayrışma nerden ilerleyebilir? Hangi insan aydın statüsü kazanıyor? Hangi insan sıradan olduğunu kanıtlamış oluyor. Bunun ölçüsü yok, tartısı yok. Aydınlanma, insanın kendi eliyle düşmüş olduğu düşürülmüşlük durumundan yani aklını kılavuz olmadan kullanamama durumundan yine kendi aklıyla uzaklaşması demektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi