Çekmeköy Belediyesi Afşin Konteyner Kent’te düzenlenen programda, konteyner kentte yaşamını sürdüren depremzede yarışmacılar Afşin’in yöresel lezzetleri ‘Afşin Kömbesi’ ve ‘Afşin kıymasını’ en iyi yapmak için yarıştı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremi yaşayan vatandaşların sosyal etkileşimi ve motivasyonunu artırmak için düzenlenen yarışmaya ilgi yoğun oldu. Afşin Kaymakamlığı koordinesinde, Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Afşin Sosyal Hizmet Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada jüri üyeleri en iyi ‘Afşin Kömbesi’ ve ‘kıymasını’ seçmek için tadım yaptı. Yarışmada dereceye girenlere para ödülü ile çeşitli hediyeler verildi.

Afeti yaşayan insanlara acılarını unutturmak için yapılan organizasyonların önemine değinen konteyner kentlerden sorumlu Kaymakam İbrahim Çoşkunaslan, “Yarışmaya konteyner kentlerimizde yaşayan insanlarımızın ilgisi yoğun oldu. İnşallah bundan sonraki günlerde yapılan aktivitelerin sayısı artarak devam edecek. Hak sahibi tüm vatandaşlarımızın kalıcı konutları yapılıyor. Bu evler yapılana kadar burada yaşayan vatandaşlarımızın birbirine daha fazla kaynaşmasını ve komşuluk ilişkilerini artırarak sosyal bir yaşamın oluşmasını istiyoruz. Yarışmaya emekleri geçenlere teşekkür ederim.” diye konuştu.

Afşin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Taş da, düzenlenen yarışmaya ilginin yoğun olduğunu belirterek, etkinliğin sadece yemek yarışması olmadığını, konteyner kentte kalan depremzede vatandaşların tekrar sosyal hayata uyumunu sağlamayı amaçladıklarını ve etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli sosyal hizmet uzmanı Gülşen Akalın “Deprem bölgesinde birçok çalışmalarda bulunuyoruz. Depremzedelerimize psikososyal destek hizmetlerimiz devam ediyor. Bunun yanında buradaki insanlarımızın motivasyonlarını artırmak amacıyla Afşin Lezzeti Arıyor Yemek Yarışmasını düzenledik.” açıklamasında bulundu.

Yarışmada birinci olan Tülay Mercimek ise, depremlerde tanıdıklarını, komşularını kaybettiğini anlatarak, düzenlenen yarışmanın kendisi gibi afeti yaşayan insanlaramoral olduğunu ve depremi unutturduğunu söyledi.

Mercimek, “Bu tür etkinliklere çok ihtiyacımız vardı. Çünkü ayakta durmaya devam etmemiz gerekiyor. Cenabı Allah bu tür felaketleri tekrar yaşatmasın inşallah. Yarışmada birinci olduğum için çok mutluyum. Yarışmaya katılan ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yarışmaya mahallemiz olan Marabuz Kömbesi ile katıldım ve çok beğenildi. Depremi bize unutturdu, böyle etkinliklerin devamını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Etkinliğe, Kaymakam Ahmet Akdağ, konteyner kent yöneticisi Şahin Uçar, PTT Müdürü Fatih Kırbıyık ile konteyner kentte yaşayan vatandaşlar katıldı.

Yarışmanın ardından vatandaşlara kandil simidi ikramında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi