Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde ev ve iş yerleri ağır ve orta hasar gören depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi.

Deprem bölgesiyle ilgili yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, evi, iş yerleri ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ile doğal gaz borçları silindi. Söz konusu fatura borçlarına yönelik dava ve icra takipleri de kaldırıldı. Deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde ise 6 Şubat'tan sonraki faturaların ödemesi 31 Mayıs'a ertelendi. Diğer yandan Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulmasını öngören kanun da yürürlüğe girdi.

YENİ FATURALARIN ÖDEMELERİ ERTELENDİ

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın tamamıyla Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğal gaz abonelerinin 6 Şubat'tan sonraki faturalarının ödemesi, 31 Mayıs'a kadar ertelendi. Bu faturalar Haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitlerle ödenecek.

BAKANLIK BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, 6 Şubat günü meydana gelen depremler dolayısıyla genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, depremler sebebiyle konutu ve/veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır veya orta hasarlı hale gelen abonelerin Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine devredilmiş olan elektrik tüketiminden kaynaklanan tutarlarda dahil olmak üzere 6 Şubat tarihine kadar tahakkuk edilmiş ancak tahsil edilmemiş elektrik ve doğal gaz tüketim tutarları ile son okuma tarihinden 6 Şubat tarihine kadarki döneme ait tüketimler için ilgili tüketim tutarları ve bu abonelerin varsa daha önceki dönemlere ilişkin ödenmemiş fatura tutarları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanmak üzere ferileri ile birlikte silinecek.

Editör: Haber Merkezi