Atalay, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat’ın cenaze törenine katılmak üzere Kahramanmaraş’a geldi. Sakarya Valisi Mustafa Büyük’le birlikte kente gelen Atalay, havaalanında Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve İl Emniyet Müdürü Metin Aşık tarafından karşılandı. Atalay, cenaze töreninin gerçekleşeceği Göksun ilçesine hareket etmeden önce İHA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Basın İlan Kurumu’nun sevilen çalışanlarından, saygın gazeteci Recep Bolat’ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Atalay, “Recep Bolat, çeşitli gazetelerde televizyonlarda yöneticilik yaptı. Genel müdür olarak benim dışımda, bütün arkadaşlarının anlattığı sakin, güler yüzlü, karıncayı bile incitmeyen bir yapısı vardı ve çok başarılı bir müdürümüzdü. Tabi sadece müdürümüz değil, saldırıya uğrayan 3 arkadaşımız daha vardı. Bir tanesi oradan kurtulmayı başardı. Öldüresiye kurşunlar, defalarca sıkılan kurşunlar, düşen bir adama bile arkadan atılan kurşunlar ne yazık ki Recep Bolat’ın da sonunu hazırladı” diye konuştu.
Bolat’ın hayata döndürülmesi için gerekli her şeyin yapıldığını anlatan Atalay, şunları dile getirdi:
“Recep Bolat’ın ilk müdahalesi Sakarya’da yapılmıştı. Sağ olsun oradaki doktorlarımız ellerinden geleni yaptılar. Sonra İstanbul Alman Hastanesi'ne nakletmiştik. Orada da güzel müdahaleler oldu. Tam kendine geldi, hayati tehlikeyi atlattı diye sevinirken ve diğer eksikliklerini de giderelim, sakat veya felç durumu kalmasın derken, ne yazık ki kendisini kaybettik. Bugün de buraya Kahramanmaraş’a Göksun ilçesine defnetmek üzere geldik. Memleketi burası, aile de burada defnedilmesinin uygun olacağını söyledi. Biz de ailenin verdiği karara tabi ki saygı duyuyoruz, Allah rahmet eylesin. Geride acılı bir aile bıraktı. Eş, çocuk, kardeşler, anne, baba, Basın İlan Kurumu çalışanları, basınımızda her gazetede çalışan sayısız arkadaşları büyük bir üzüntü içinde. Tıpkı Devrim Ersin Özergin kardeşimizin bıraktığı üzüntü gibi. Sanıyorum vicdanı rahat değildir, sıra dışı bir saldırı, öldüresiye bir saldırı, korkutmak için bile değil öldüresiye bir saldırı. Menfur bir saldırı, haince bir saldırı, gaddarca, kahpece bir saldırıdır. Hiçbir şekilde izahı yok. Tutuklu olması en büyük tesellimiz. Bu açıdan da hemen o gün tutuklamayı başaran, bugün burada cenazede bizimle birlikte olan Sakarya Valimize, Emniyet Müdürümüze, polis teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Ailenin acısı paylaşılabilir ama ateş düştüğü yeri yakıyor. En büyük eksikliği ömür boyu onlar hissedecek. Ben onlara sağlıklı uzun ömürler dilerken, başsağlığı diliyorum. İnşallah bu saldırılar tekrar yaşanmaz."
Saldırıyı yapanın gazeteci değil, gazete sahibi olduğunu, daha sonra medyaya girdiğini belirten Atalay, "Yoksa herhangi bir gazetecinin bir gazeteciyi öldürmeye eli varmaz. Hiç kimseyi öldürmeye eli varmaz. Onların silahı her şeyi kalemdir zaten. Ancak şunu söyleyeyim. Gazetelerin nasıl kurulacağına, kurulup kurulmayacağına biz karar veremiyoruz. Basın İlan Kurumu olarak böyle bir vazifemiz ve yetkimiz yok. Bir dilekçeyle anayasal hak olarak cumhuriyet savcılığına bildirimde bulunuyorlar ve gazete yayına başlayabiliyor" diye konuştu.
Hangi gazetenin Basın İlan Kurumu’ndan ilan ve reklam alıp almayacağına kendilerinin karar verdiğini hatırlatan Atalay, şöyle devam etti:
"Çeşitli kriterlerimiz var. Bu kriterlerimizi uyguluyoruz. Bu kriterlerde ciddi değişiklikler yapacağız. Herhangi bir şekilde Kontrol Kurulu üyelerimize, denetim elemanlarımıza zorluk çıkaran hiçbir gazete ilan hakkı kazanamayacak. Ama daha pek çok çalışma yapılabilir mi, yapılabilir. Zaman içinde bütün tedbirleri düşüneceğiz tabi. Devletin bütün kurumlarıyla işbirliği yaparak, cumhuriyet savcılarıyla, emniyetiyle, ciddi takiplerle suç işleyen, gazetecilik adına, gazeteciliğin verdiği yetkiyle veya gazeteciliğin vermediği yetkileri de kullanarak gazeteciliğin havasıyla yanlış işler yapan olursa onların takibinde çok daha ciddi bir dönem yaşıyoruz diye düşünüyorum. Bu açıdan da sadece Basın İlan Kurumu olarak değil Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, RTÜK, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı dahil, cumhuriyet savcıları dahil, valiliklerimiz, emniyetimiz, istihbaratımız tam bir koordinasyon halinde çalışırsak ben inanıyorum ki basın dışı unsurları basın içinde etkisiz hale getirmek gerekirse onların burada barınmalarını engellemek gibi bir görevi yapabiliriz diye düşünüyorum."
Editör: Haber Merkezi