Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Tufan Yanar, partisinin yönetim kurulu üyeleriyle birliktelik ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Paşa Zade Restoranda düzenlenen programda, seçim sürecini ve çalışmaları değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Tufan Yanar, CHP’nin seçimlerde iktidar olacağı belirtildi.

Güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini belirten Yanar; “Hepinizin eline, emeğine sağlık. Herkes elinden geleni yaptı bu süreçte. On bir ilçenin tamamını gezdik. Yönetim kurulu arkadaşlarının bazıları katıldı, bazıları katılamadı. Her yerde takdir gördük. Afşin'de de birçok arkadaşa ulaştık. Beldelerin tamamını gezdik. Mahallelerin birçoğunu gezdik. Herkesin elini belki sıkamadık ama birçok kişiye ulaştığımıza inanıyorum ben. Yanına varamadığımız, elini sıkamadığımız haklarını helal etsin. Emin olun ulaşmaya çalıştık. Emin olun anketler de bunu gösteriyor. Afşin'deki oy artışı sürpriz olacak. Bunu göreceksiniz. Son zamanlarda yapılan en son ki ankette yüzde iki yüz civarında bir önceki seçime göre oy akışı gözüküyor. İnşallah bu sandığa yansır” dedi.

Seçim sonuna doğru kaybetmeye alışmamış olan bir iktidar var ama bu sefer kaybedeceği belli olunca provokasyonlara başladığını söyleyen Yanar; “Her yerde saldırı var. Belki birebir de benim araç plakamdan dolayı üstüne kamyon süren de oluyor. Farklı şekilde taciz edenler de oluyor. O gün Maraş'a giderken yine bir araba tarafından sürekli bir takibe alındık. Tabii biz bunlardan korkmuyoruz. Biz huzurlu bir seçimden yanayız. Süreci de böyle tamamlamayı hedefledik. Bazı üslubunu bozan arkadaşlar oluyor. Onlara da sesimizi çıkarmıyoruz. Onlara da burada şu çağrıyı yapıyorum. Hepimiz bu memleketin insanıyız, hepimiz kardeşiz diyoruz. Bizim kimseyle bir husumetimiz yok. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama herkes kendi fikrince siyaset yapıyor. Bu ülkeye hizmet için çalışıyor. Emin olun. Biz onlara kırgın da değiliz, üzgün de değiliz. Yarın cenazede yine bir araya geleceğiz. Düğünlerimizde bir araya geleceğiz onun için bu tür şeylere taşkınlıklara gerek olmadığına inanıyorum. Bu seçimin de zafer bizim olduğu kesin. Artık kendilerinin yaptığı ankette de gözüküyor. Saldırı sebepleri de bu. Hiçbir zaman biz şiddetten yana olmadık. Bize de yakışmaz zaten” dedi.

Seçim sürecinin huzur ve güvenli bir şekilde, barış içerisinde tamamlamaya çalıştıklarını belirten Yanar; “Farklı siyasi görüşlerden dolayı insanlar birbirini kınamamalı. Yani ben ona inanıyorum. Yani bir Cumhuriyet Halk Partili AK Partili bir AK Parti'yle MHP'liyle oturup konuşabilmeli, siyaset tartışabilmeli. Aşık Veysel'in de dediği gibi koyun kurduyla gezerdi fikir başka başka olmasa diye. Herkes aynı düşüncede olsa zaten bu siyasi partilerin de amacı olmaz. Kuruluşunun sebebi de olmaz. Bundan dolayı herkes fikrini demokratik bir şekilde ifade edebilmeli, açıklayabilmeli, savunabilmeli. Cumhuriyet Halk Partisi de zaten kuruluş amaçlarından biri de bu. Demokrasidir. İnşallah oyumuzu kullanacağız. Zaferimizi de ilan edeceğiz. 14 Mayıs akşamı da hep birlikte inşallah sevincimizi eşimizle, dostumuzla paylaşacağız. Ülkemiz için de Afşin’imiz için de hayırlı olsun” dedi.

CHP Afşin İlçe Başkanı Selçuk Gökdoğan, “Dün Erzurum'da yaşanan olay açıkçası geliyorum diyordu zaten on gün önce biz bunun benzerini Afşin'de yaşadık. Yani o şekilde bir saldırı olmadı ama ağız dalaşı şeklinde provokasyon yapılmak suretiyle çarşıda yaşadık. Ve biz sağduyulu bir şekilde arkadaşlar çıkartıp oradan uzaklaşmıştık. Şimdi son viraja girilirken son beş altı günlük bir süremiz kaldı. Artık kaybettiklerini, gitmek üzere olduklarını gördükleri için son hız provokasyonları devam edecek. Özellikle Afşin gibi yerlerde Elbistan gibi Kayseri gibi, Konya gibi mütedeyyin insanlarımızın yoğun olduğu, yoğun bir şekilde yaşadığı yerlerde daha çabuk harekete geçirilmesi daha kolay olacağı için o yerlerde devam edecek. Bizim üzerimize düşen arkadaşlar biz sadece şunu yapacağız. Ellerimizle taş tutmayacağız asla. Biz ellerimizle kalp yapacağız, taş atmayacağız. Biz bunu tutacağız ellerimizle. O yüzden herkes, hepimiz sağduyulu bir şekilde seçimi biteceğiz” dedi.

Programa CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Tufan Yanar, CHP Afşin İlçe Başkanı Selçuk Gökdoğan, Kadın Kolları Başkanı Aysun Ceyhun, Gençlik Kolları Başkanı Canfakı Binboğa ve ilçe yönetimi katıldı.

Editör: Haber Merkezi