CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, medya sektörüne önemli yatırımlar yaptığını belirterek, Sokak TV isimli bir televizyon kanalı kurduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, Afşin’de partilileriyle bayramlaşma programında bir araya geldi.
CHP Afşin İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma programına CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, CHP Afşin İlçe Başkanı Mustafa Gedik ile partililer katıldı.
Programda konuşma yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, medya sektörüne önemli yatırımlar yaptığını kaydetti. Özpolat, “Önümüzdeki dönemde medyanın ne kadar büyük ve etkili bir güç olduğunu seçimler döneminde göreceğiz. Bugüne kadar yazılmayan ve yazılmaya cesaret edilemeyen birçok şey bağımsız medya grubu tarafından yazıldığını Türkiye kamuoyu yaşayacak ve görecek. Bu çalışmayı yapmak ve bunu finanse etmek benim çok fazla vaktimi alıyor. Ulusal boyutta bir televizyon kurmanın ne kadar zor olduğunu basın mensuplarımız bilir. Bir yerel gazeteyi ayakta tutmak için ne kadar uğraştıklarını hepimiz biliyoruz. Bunları gerçekleştirmek için cesaret ve maddi güç gerektirir. Ben medya grubuna harcadığım parayla ailemle yaşamım boyunca hiçbir iş yapmadan çok lüks bir hayat sürebilirdim ama ben bunları değil mücadele etmeyi ve katkı sağlamayı, bu ülkeye ve halkımıza katkı sağlamak için yola çıktım. Hükümet bütün gücüyle gazeteye ve benim ticari yaşamıma müdahale ediyor. Zaman zaman başta Melih Gökçek olmak üzere hükümetin üyeleri satın aldıkları bir takım gazetecilere benimle alakalı olumsuz haberler yaptırıyorlar. Bilmenizi istiyorum ki ben bu yapılanlara karşı asla boyun eğmeyeceğim. Halkım beni milletvekili olarak parlamentoya gönderdi. Ben bir muhalefet milletvekili olarak üzerime düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. İkinci dönemde tekrar milletvekili seçildim ve oy oranımız 44 binden 65 bine çıktı. Afşin’de özellikle birinci dönemi kastederek çok az bir oyla milletvekili seçildi oy vermeyin, Afşin’den bir oy daha eksik alırsa milletvekili seçilemez diye propaganda yapanlara buradan sesleniyorum, 65 bin oy aldık ve neredeyse iki milletteki çıkartacaktık. Vatandaşlarımızı yalanla dolanla kandıranlara Afşin halkı ve Kahramanmaraş halkı gereken cevabı vermiştir. Ben Afşinli hemşerilerimizden ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimizden son derece memnunum, bana sonuna kadar sahip çıktılar. Siyasal anlamda girdiğim bütün yarışlarda her zaman yanımda oldular. Başta il başkanımız olmak üzere on ilçemizin tamamı milletvekili olarak yanımda yer aldı. Ben herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Fakat her şeyin bir sonu olmalı ve gerektiği şekilde olmalı. Ben bir tane delegem yokken oyların %70’ini-%90’ını aldım şimdi yanımda il başkanım ve ilçe başkanlarım olmak üzere ve bütün örgüt arkamda üçüncü kez seçilmeme hiçbir engel yok. Benim üçüncü kez seçilmeme hiçbir engel yokken ben basın açıklaması yaparak bir daha Kahramanmaraş’tan milletvekili olmayacağımı açıkladım. Bunu ben laf olsun diye söylemedim. Ben bunu oturdukları koltuklara yapışanlara bir ders olsun diye söyledim. Asıl olan kaybetmeden bırakmaktır. Ben iyi bir milletvekili ve görevimi tam yapan bir milletvekili olduğumu düşünüyorum. Ben seçmenime ve halkıma asla sırtımı dönmedim.” dedi.
Editör: Haber Merkezi