Göksun Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda yapılan toplantı, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Servet Güngör başkanlığında gerçekleştirildi.
Güngör, toplantıda yaptığı konuşmada, katı atık konusu tüm Türkiye’de, Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde yerel yönetimlerin çözmek zorunda ve belli bir disiplin altına almak zorunda oldukları bir konu olduğunu söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının planlaması dahilinde Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan 2 çevre ve atık birliğinden 1 tanesinin Afşin’de kurulacağını hatırlatan Güngör, şunları kaydetti:
“Bakanlığın Avrupa Birliği finansmanı ile ilgili hazırladı projeler belli bir noktaya gelmiş durumda. Hepinizin malumu olduğu üzere burayla ilgili olarak da hem özeli idaremizin hem de belediyeleri ortak olduğu bu birliğin katı atık bertaraf tesisine yönelik mastır plan, Avrupa Birliği finansmanı ile yaklaşık 1 milyon TL’lik bir proje ile diğer etütlerde dahil olmak 18 ay içerisinde tamamlanmış olacak. Bundan sonra da 26 milyonluk bir bütçe ile yüzde 85’i yine Avrupa Birliği finansmanı, yüzde 10’u Bakanlık finansmanı ve geri kalan yüzde 5’ide birlik bütçesi ile bu bölgenin tamamını kapsayacak olan katı atık bertaraf tesisi kurulmuş olacak.”
Konuşmalardan sonra daha önce yapılan toplatanın tutanak özeti okundu. 2013 ve izleyen 2 mali yıl bütçesinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
Toplantıya, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, belde belediye başkanları ve diğer ilgililer katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi