Çanakkale Savaşları'nda savaşan gazi üsteğmenin oğlu Nadir Güneşli, babasından kalan hatıraları evinin en güzel köşesinde sergiliyor.

Afşin Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü  Nadir Güneşli, Çanakkale gazisi babasının cepheden getirdiği 100 yıllık döşek ve tıraş aynasına gözü gibi bakıyor.Güneşli (59), Çanakkale Savaşı'na katılan üsteğmen babası Mehmet Sait Güneşli'yi 3 yaşındayken kaybetti.

Fotoğraflarından tanıdığı gazi babasıyla gurur duyan Güneşli, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümde farklı duyguları bir arada yaşıyor. Savaş sonrası memleketine bir döşek ve bir aynayla dönen gazinin oğlu, babasından kalan hatıraları evinin en güzel köşesinde sergiliyor.


Çanakkale'deki destana şahitlik eden bu hatıralar, gazinin oğluna ayrı bir gurur yaşatıyor.

"DÜNYALARA DEĞİŞMEM"

Güneşli, babasından kendisine kalan emanetlere "gözü" gibi baktığını söyledi. Babasının, Çanakkale Savaşı'nda üsteğmen olarak görev yaptığını anlatan Güneşli, şöyle konuştu:


"Kendisini tanıma imkanım olmadı ancak bana miras kalan bir döşek ve tıraş aynasını dünyalara değişmem. Çünkü babam cephede üzerinde yattığı döşek ve tıraş olduğu aynayla evine dönmüş. Bundan daha değerli miras olabilir mi. Onun için bu emanetlere gözüm gibi bakıyorum."

Güneşli, emanetlerin aradan 100 yıl geçmesine rağmen çok az deforme olduğunu dile getirdi.Eve gelen misafirlerin döşek ve aynayı görmek istediğini anlatan Güneşli, "Bu yıl zaferin 100. yılını kutluyoruz. Bu vesileyle şehit ve hayatını kaybeden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Çanakkale'de yaşananların gelecek nesillere çok iyi anlatılması gerekiyor. Babam 60 yaşında vefat etti ve ben kendisini tanıyamadım. Çanakkale destanını kendi ağzından dinlemeyi çok isterdim" diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi