Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri vatandaşlardan karşılık bulduğu gibi ödüllerle de taçlandırılıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu’nun ortaklaşa düzenledikleri yarışmada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin YADES ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi Projeleri ödüle layık görüldü.

İzmir’de düzenlenen ödül törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran katılarak ödülleri aldı.

İzmir’de düzenlenen  Şehir Ödülleri-2018 Yarışmasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ‘Yılın Koruma Dalı’nda Yedi Güzel Adama Edebiyat Müzesi ile, ‘Yılın Umut Işığı’ dalında ise Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi Projesi olmak üzere iki ödüle layık görüldü.

Teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da yaptığı hizmetlerle de adından sıkça söz ettiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı ödül sayısı 7’ye yükseldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ilk ödül 26-27 Kasım 2015 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu’nda ‘Yaşlı Dostu Belediye’ ödülüne layık görüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi dezavantajlı bireylere yönelik hazırladığı proje kapsamında AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Belediyelerde Sosyal Politikalar Konulu proje yarışmasında “Dezavantajlı Guruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi ile Türkiye birincisi seçilerek ödüle layık görüldü.

Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Congresium Salonu’nda 13 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen ödül töreninde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a takdim ederek tebrik etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine üçüncü ödül ‘Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi’ projesinden dolayı geldi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin Kahramanmaraş’ta 25-27 Ekim 2017 tarihinde düzenlediği 27. Olağan Meclis Toplantısı ve Kahramanmaraş Konferans’ında ödül takdim edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fatih Mehmet Erkoç’un çok kısa bir süre içerisinde şehir merkezinde hizmet veren ekonomik ömrünü tamamlamış dolmuşları kaldırarak, yepyeni modern ve teknolojinin son harikası, engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği otobüsleri getirmesi Büyükşehir Belediyesine “Finansal Caziplik Kategorisi’nde Ekonomiklik Ödülü” ödülünü getirdi.  Ödül İstanbul Kongre Merkezi Lütfi Kırdar Rumeli Spor Salonu’nda 2-4 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 10. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda takdim edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin beşinci ödülü ise Antalya’da 15-18 Kasım 2017 tarihleri arasından düzenlenen 25. Yapex Fuarı’nda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne uygulama projesi ödülü verildi.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne Tarihi Kentler Birliği tarafından Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi Restorasyonu, Demirciler Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma Projesi”  ödülü verildi.

Editör: Haber Merkezi