Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kış aylarının yaşandığı şu günlerde kapalı yolun bulunmadığını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi(AKOM) bünyesinde yürütülen çalışmalarda ilçelerle mahalleler arasında kapalı yolun bulunmadığı belirtildi.

AKOM’dan yapılan açıklamada: “Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediyeleri ve karayolları işbirliği içerisinde ilimiz genelinde kar yağışı olan bölgelerde kar temizleme çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte ve an itibari ile kapalı yolumuz bulunmamaktadır. Kuzey ilçelerimiz olan ve kar yağışının yoğun olduğu Andırın, Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçelerimizde AKOM’a bağlı ekiplerimiz 24 saat görev başında olmak suretiyle gerek ilçelerimiz gerekse mahalle ve mezralarımız arasındaki yollarda kar temizleme çalışmalarını tamamlamış ve yollarımız açık vaziyettedir.

Ekinözü Yeniköy Mahallemizde Kırcauşağı’nda, Alişar grup yolu güzergahında, Kabaktepe – Soysallı – Kirikler – Cırıklar –  Bıkdolar  mevkisi, Türkmenler- İbişderesi – Kösealiler – Ekşi elma – Demirciler – Karadut, Çiftlikkale – Çiftlik –– Ambar güzergahı, Gözpınar –Alttunyaprak güzergahı, Kürtlül  – Demirlik grup yolu ulaşıma açılmış olup bağlı mezra yollarında çalışmalarımız devam etmektedir.

Ekinözü İlçe merkezimizde otomatik tuz serpme aracımız ile buzlanmaya karşı çalışmalarımız devam ediyor.

Elbistan İlçe merkezimizde Otomatik tuz serpme aracımız ile buzlanmaya karşı çalışmalarımız devam ederken, kırsal mahallelerimizden; Karahasanuşağı grup yolu ( Kangal-Kantarma-Aktepe-Karahasanuşağı-Tapkıran-Tapkırankale-Armutalan -Hasanalili-Atmalıkaşanlı - Dervişçimli - Sevdilli - Deretopallı - Yazıtopallı - Büyükköy), Günaltı - Bakış-Akbayır- Soğucak-Hüyücek - Tepebaşı, Demircilik- Türkören- Aksakal – Yalıntaş – Beştepe – Serçekuyusu -  Kocapınar, Sultankorusu grup yolu ;

Evcihüyük , Ovacık , Uncular , Höblek , Karamağra , Keçemağra , Beyyurdu , Körpınar ,  Köşk –Kayageçit ulaşıma açık hale getirildi. Yapılı ve Alkayaoğlu ve Fakıoğlu – Uzunpınar güzergahında çalışmalar devam ediyor.  Ova mahallelerimizde otomatik tuz serpme araçlarımız ve karbıçaklı kamyonlarımız vasıtası ile ulaşıma açılmıştır.  Kalealtı – İğde – Çalış mahallelerimiz ulaşıma açıldı.

Türkören ve İkizpınar grup yolu şu anda ulaşıma açık vaziyette araçlarımız o güzergahta çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan Yedikuyular yolumuzda yer yer buzlanma olduğundan bu yolu kullanacak sürücülerin mutlaka zincir takmaları aksi takdirde bu yolu kullanmamaları gerekmektedir” denilerek bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi