Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kültür programları çerçevesince düzenlediği anma programında Dost Ozan Hanifi Sarıyıldız anıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Müdürü Serdar Yakar’ın moderatörlüğünde Atilla Sarıyıldız; “Babam Hanifi Sarıyıldız”, Cevdet Kabakcı; “Tanıdığım Hanifi Sarıyıldız”, Arif Eren; “Hanifi Sarıyıldız’da İşlenen Temalar” ve Mustafa Okumuş; “Maraşça ve Kar Üzerine” konularında görüşlerini bildirerek Hanifi Sarıyıldız’ı anlattılar.

Anma programında ilk olarak konuşan Atilla Sarıyıldız, babasının iş hayatı ve şairlik hayatına ilişkin bilgiler aktararak çeşitli hatıralar paylaştı.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Dost Ozan Hanifi Sarıyıldız ile yaşadıkları hatıraları dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi olarak Ozanlar Bayramı, Kurtuluş Sempozyumu gibi çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Daire Başkanı Kabakcı’nın ardından söz alan Arif Eren, Dost Ozan’ın şiirlerinden örnekler sunarak, şiirlerin nasıl bir ortamda ve nasıl bir ruh hali ile yazılmış olduğuna dikkat çekerek şiirlerin sürekli birlik ve beraberlik mesajı aktardığını söyledi.

Son olarak söz alan Mustafa Okumuş ise Maraşça ve Kar isimli şiir kitaplarına ilişkin açıklamalarda bulunarak Dost Ozan2ın şiirlerinden okudu.

Anma programında bir de sürpriz yaşandı ve bu sürprizde ise Dost Ozan’ın hayatta iken Birlik Tv adına Merhum Osman Sayın’ın yaptığı röportaj ekranlara getirildi.

Konuşmacıların haricinde salonda bulunan seyircilerden de Dost Ozan hakkında fikir beyan edenlerden sonra katılımcılara Dost Ozan’ın oğulları Adnan ve Atilla Sarıyıldız tarafından birer plaket takdim edilerek teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi