Brezilya’nın Goiania kentinde 2-10 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş Takımı güreşçilerinden Osman Göçen Dünya Şampiyonu oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımında mücadele eden Osman Göçen Brezilya’nın Goiania kentinde düzenlenen Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Gayretlerimiz Meyve Vermeye Başladı

Serbest Stilde 86 kiloda güreşen Osman Göçen’in bu başarısının göğüslerini kabarttığını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ta spora ve sporcuya verilen desteklerinin meyvelerini almaya başladıklarını ifade ederek: “Osman kardeşimizi bu büyük başarısından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Kahramanmaraş’ı sporcu fabrikası yapacağımızı vaat etmiştik. Bugün gelinen noktaya baktığımızda bu çaba ve gayretlerimizin meyvelerini toplamaya başladık. Lisanlı sporcu sayısı bakımından Türkiye’de üçüncü sıraya yükselen Kahramanmaraş’ımızda Güreş Milli Takımına da güreşçilerimiz çağrılıyor. Bundan dolayı da mutluyuz ve gururluyuz, tüm teknik heyete ve tüm sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi