Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri aldı. Zabıta, İtfaiye, başta olmak üzere birçok ilgili birim Kurban Bayramı süresince görev başında olacak.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bayram coşkusunun rahat ve huzur içinde geçirmesi için büyükşehir belediyesinin görev başında olacağını kaydederek: "Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için her türlü tedbiri aldık. İlgili birimlerimizde nöbetçi personelimiz bulundurulacak. Herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyor, şimdiden Kurban Bayramınızı tüm kalbimle kutluyorum " dedi.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ

Vatandaşlarımızın rahatça bayramlaşmasını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler Kurban Bayramı boyunca ücretsiz hizmet verecekler.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Bayram öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da gerekli önlemler alındı. Şeyhadil ve Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlıklarında periyodik temizlikler yapılırken, Bayram süresince Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de defin işlemlerini sürdürecek.

ZABITA GÖREV BAŞINDA

Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda çalışan personel görevde olacak. Ekipler, bayram öncesi özellikle Arefe günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini daha da yoğunlaştıracak. Zabıta ekipleri, Arefe gününden itibaren bayram süresince kurban kesim yerlerinde gereken önlemleri alacak. Vatandaşlar, şikâyetlerini ALO 153’e bildirebilecekler.

TEMİZLİĞE DİKKAT!

Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü özellikle çevre temizliğinin sağlanması için bayram süresince mesai halinde olacak. Ekipler mesire alanlarında çevre temizliğine özen gösterecek.

Kurban bayramı öncesi ve sonrasında hayvan atıklarından kaynaklı sivrisinek ve karasinek larva oluşumun engellenmesi için 11 ilçemizde larva ile mücadele çalışmalarımız devam edecektir. İlaçlama ekipleri de lüzumlu alanlarda 36 araç 69 personelle ilaçlama faaliyetinde bulunacak. Vatandaşlar ilaçlamalarla ilgili taleplerini 241 1 241 no’lu telefonu arayarak bildirebilecek.

Bayram öncesinde ve sonrasında hayvan pazarlarında temizlik çalışmaları 25 araç ve 28 personelimiz tarafından gerçekleştirilecek.

Kurban Bayramı süresince 257 personel bayram boyunca il genelinde büyükşehir belediyesine ait ana arteller ve caddelerde temizlik çalışmalarını gerçekleştirecek.

KASKİ ‘DEN NÖBETÇİ EKİPLER

KASKİ Genel Müdürlüğü bayram süresince su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ekipler bulunduracak. KASKİ yetkilileri herhangi bir su arızası durumunda vatandaşların ALO 185 numaralı telefonu 24 saat boyunca arayabileceklerini kaydetti.

MESİRE ALANLARI KONTROL ALTINDA

Park ve Mesire alanlarında vatandaşlarımızın daha temizlik ve daha ferah bir ortamda bayram tatillerini geçirmeleri için temizlik, bakım ve nöbet çalışmaları 21 araç ve 138 personelimiz tarafından gerçekleştirilecektir.

Refüj ve yeşil alanlarda çim sulama, temizlik ve bakım çalışmalarımızda 28 araç ve 175 personel olmak üzere Kurban bayramı boyunca 49 araç ve 313 personel hizmet verilecektir.

KESİM İÇİN RANDEVU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile vatandaşları kurbanlık hayvan alımı telaşının sardığını belirterek, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Kurbanlık hayvanın anormal bir şişliği, iltihap ve açık yarası bulunmaması gerektiğini ve ayrıca hayvanların topallamadan dört ayaklarının üstüne basarak durması ve yürüyebilmesi, öksürük ve hırıltı olmaksızın sessiz bir şekilde soluk alıp vermeleri gerektiğini ifade edildi.

Aynı zamanda Kurban satış yerlerinde İlçe Kaymakamlıklarınca belirlenen Veteriner Hekim, Belediye Zabıtası ve Din Görevlilerinden oluşan Kurban Denetim Birimi yetkilileri hem denetim işlemlerini yapacak hem de vatandaşlarımıza yardımcı olunacağı belirtildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Adana yolu üzeri Kafum Fuar Alanı yanında bulunan Merkez Kesimhanemizin kurban bayramında kesimler için hizmete hazır olduğunu belirten yetkililer, vatandaşlarımızdan 0 545 820 47 49 irtibat numarasını arayarak kesim randevusu almalarını istedi. Yetkililer kurban bayramında kesim ücretlerinin Küçükbaş hayvanlar için 40 TL, büyükbaş hayvanlar için ise 200 TL olarak belirlendiğini belirtti.

Ayrıca Belediye olarak kurban bayramında kaçan hayvanların yakalanmasına yönelik Yakalama Timi oluşturulduğunu belirten yetkililer, olası durumlarda vatandaşlarımızın 0531 210 9752 numaralı irtibat numarasını kullanabileceklerini belirttiler

Editör: Haber Merkezi