Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin'de iftar programı düzenlendi.

İlçelerde verdiği iftar programına Afşin ile devam Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi,  Atatürk Parkı’nda düzenlediği 2 bin kişilik iftar sofrasında, Afşinli vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının Afşin'e, Kahramanmaraş'a ve tüm İslam coğrafyasında hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin'e yapılan hizmetleri yerinde incelediklerini belirten Çitil, "İlçemizin en büyük sıkıntısı olan içme suyu şebekesinde devam eden çalışmalarını inceledik. Bu hizmetimiz sözleşme süresi içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacağı sözünü aldık. Ramazan ayı birlik ve kardeşlik ayıdır. Bizleri bu vesileyle bir araya getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize, emeği geçenlere ve katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ankara'da Kahramanmaraş ve ilçelerinin tamamına hizmet getirmek için çalıştıklarını ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu iftar programına katılan vatandaşlara hayırlı iftarlar diledi.

Ramazan ayının mağfiret günlerinin yaşandığını söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, " Ramazan ayı her yönüyle güzel bir ay, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İdrak edeceğimiz Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını mübarek olsun" şeklinde konuştu.

Ramazan ayında, ilçelerde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, mübarek Ramazan ayının zulüm altındaki Müslümanların huzura ermesini vesile olmasını temenni etti.

" Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Afşin'e hizmet etme gayretiyle yanıp tutuşuyoruz" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

" 2014 yılında göreve gelir gelmez susuzlukla mücadele eden Afşin'ini unutmadık. İlçemizde büyük bir su sıkıntısı vardı. Hamdolsun ilk icraatlarımızda biri ilçemizin içme suyu şebekesi sorununu çözmek için dev ihaleler gerçekleştirdik. Çöllolar'daki suyu depolarımıza çekerek takviye yaptık. Altyapı sorunu ve Akdere içme suyu projesini tamamladığımızda Afşin'in 100 yıl boyunca içme suyu ile alakalı sorunu olmayacak. Çalışmalarımız şehir içinde olduğu için yollarımız bozuluyor, toz oluyor. Özellikle Afşinli hanımefendilerimize gösterdiğiniz sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. "

Başkan Erkoç'tan çocuklara yüzme havuzu müjdesi

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Afşinli çocuklar ve gençler için yüzme havuzu yapacağının müjdesini veren Başkan Erkoç," Afşin Belediyemizle birlikte koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Caddelerimizi, üst yapımızı pırıl pırıl yaparak güzel Afşin'imizi ortaya çıkartacağız. Sizler bize destek verdiğiniz sürece bizlerde gecemizi gündüzümüze katıp hizmet edeceğiz. bu vesileyle bütün Afşinli hemşerilerimin mübarek ramazan ayını kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ramazan ayının kardeşliğin pekiştiği, birlik ve beraberliğin arttığı bir zaman olduğunu belirterek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a  çiçek takdim etti.

İftar programına, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

Editör: Haber Merkezi