Ak Parti Kahramanmaraş Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu bugün Kahramanmaraş'taydı.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''Bu milletin Özal'ını aldılar, bu milletin Menderes'ini aldılar. Milletin sevdiği evlatlarını alarak, milletin gözünü korkutmaya çalıştılar. Ama çok içten, çok samimi bir duyguyla belirtmek istiyorum ki bu millet Tayyip Erdoğan'ı vermemek için inat etmektedir'' dedi.
Bugün sabah Mado Sarayı’ndaki kahvaltıya katılan Soylu, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada ise, siyaseti, lüks araçlara binebilmek ve rahat bir hayat sürmek için değil, millete hizmet etmek için yaptıklarını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Bizim bir gömleğimiz var. Ama o gömlek beyazdır. İdamlık ve bayramlık gömleğimizdir'' sözünü anımsatan Soylu, merhum Menderes ve Özal'ın sıkıştığında millete gittiği gibi, AK Parti'nin de siyaseti millete hizmet etmek gibi önemli bir görevi ortaya koyduğunu belirtti.
Soylu, konuşmasında şöyle devam etti:
''Çok net söylüyorum. Bu milletin Özal'ını aldılar, bu milletin Menderes'ini aldılar. Milletin sevdiği evlatlarını alarak, milletin gözünü korkutmaya çalıştılar. Ama çok içten, çok samimi bir duyguyla belirtmek istiyorum ki bu millet Tayyip Erdoğan'ı vermemek için inat etmektedir. Büyük Türkiye meselesine kafasını koyan, gönlünü koyan insanlara yardım etmenin bu memleketteki en temel zorluklardan biri olduğunu düşünen bir kardeşinizim. Ne yapacaktım yani- Sinecek miydim, bekleyecek miydim- Bu insanlar, memleketin kalkınmasında bugün büyük bir mücadele ortaya koyarken, arkamı dönüp, sırtımı dönüp, sinip, 'aman başarısız olsunlar' diye bekleyecek miydim- Hayır.''
Türkiye'nin 2014'de yapılacak seçimle yeniden bir değişim sürecine gireceğini ifade eden Soylu, Türkiye'de yaşanan değişim seçimlerinden örnekler verdi.
Soylu, 14 Mayıs 1950'nin Türkiye'nin bir değişim seçimi olduğuna dikkati çekerek, ''6 Kasım 1983, Türkiye'nin değişim seçimidir. 3 Kasım 2002, tekrar iddia ederek söylüyorum 1950'den de 1983'ten de çok daha önemli olan, çünkü sürdürülebilirliği olan bir seçimdir. 12 Eylül 2010 referandumu Türkiye için bir değişim seçimidir. 1982'de referandumda 'hayır' veren bir aileden gelmekteyim'' diye konuştu.

''DIŞARIDA BİR ZABITA BEKLEMEKTEDİR''
Şimdi Türkiye'nin en önemli seçimine doğru gidildiğine işaret eden Soylu, ''2014 Mahalli Seçimleri, sadece bir belediye seçimi değildir. Sadece oradaki il genel meclis üyelerimizin, belediye meclis üyelerimizin seçileceği bir seçim değildir. 2014 Mahalli Seçimleri, Cumhuriyet tarihinde 1925'de başlayan bir meselenin tamamen bir millet iktidarına dönmesi meselesinin ta kendisidir'' dedi.
Soylu, AK Parti'nin, Türkiye'nin tekrar bir araya gelmesi, birlik, beraberlik ve kardeşlik projesinin anlamını ortaya koyarak, yarınlarına güçlü bir şekilde gitmesinin en önemli teminatlarından biri olduğunu belirterek şunları kaydetti:
''Bunu Türkiye'nin bütün geleceğine, bütün toplumuna, herkese anlatmakla teker teker mükellefiz. Dışarıda bir zabıta beklemektedir. 'Acaba bir zafiyet olur mu, bir rehavet olur mu da, biz bunların üç katını tekrar başına yıkabilir miyiz-' diye beklemektedirler. Bir çatımız, bir katımız kaldı. Kimse gelip 2002 iktidarını cebinize koymadı, kimse gelip 2007 seçim sonuçlarını cebinize koymadı, kimse gelip 2011 seçim sonuçlarını, 2010 referandumunu cebinize koymadı. Hepsini kendi inancınızla, kendi kararlılığınızla, kendi zihninizle, kendi anlayışınızla gerçekleştirdiniz.''

''CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMLERİNDEN BİRİ''
Soylu, 2014 seçimlerini Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri olarak nitelendirerek, ''Bu seçim, bütün bu yaptıklarınızın en tepe noktalarından biridir. Bunun gerçekleştirilmesinin en önemli seçimidir 2014. Bu millet yapılanları görerek evlatlarına sahip çıkacaktır'' diye konuştu.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ve İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç'un da konuşma yaptığı toplantıda, İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Soylu'ya ceviz oyma sandık hediye etti.
 Toplantıda ayrıca Soylu'nun yanı sıra TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, (aralarında DP Merkez İlçe Eski Başkanı Eray Şenay'ın da bulunduğu) Demokrat Parti'den AK Parti'ye katılanlara parti rozeti taktı.
Editör: Haber Merkezi