Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2011-2012 eğitim öğretim yılında açmış olduğu kurslardan başarılı olan  bin 800 vatandaşa altın bilezik değerinde sertifika verdi.

Afşin Halk Eğitim Merkezi 2011-2012 eğitim öğretim yılında bilgisayar, dikiş - nakış, kalorifer yakıcılığı gibi 97 kurs açtı. Bu kurslardan başarılı olan bin 812 kişi sertifikalarını aldı. Açılan bu kurslardan alınan sertifikalarla birçok kişi, iş sahibi oldu.

Kurslar hakkında bilgi veren Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Uğur Tor, “Afşin’imizde Halk Eğitim faaliyetlerini en gelişmiş şekilde yapma gayretleri içerisindeyiz. Bu vesile ile 2011-2012 eğitim-öğretim yılında açmış olduğumuz kurs sayısı 97 ye ulaşmıştır. Bu kurslarda toplam olarak 1812 vatandaşımız sertifikalarını aldı. Halk Eğitim Merkezimizin açtığı bu kurslar vatandaşlarımızı birçok alanlarına sevk ettiği gibi sosyal alanlarda da çok fazla katı sağlamaktadır.” diye konuştu. 

HEM’ den Yeni Bir Kurs Daha

 Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, “Hasta ve Yaşlı Hizmetler” kursu açıyor. Bu kursu bitirerek sertifikasını alanlar birçok alanda iş bulma şansı yakalayacak. Kurslar 19 Kasım Pazartesi günü başlıyor.

 

Yeni açılacak olan kurs hakkında da bilgi veren Müdür Tor, “Bu kapsamda 19 Kasım pazartesi günü halkımızdan da bu konuda birçok talepleri oldu, bu kapsamda hasta ve yaşlı hizmetleri kursumuzu faaliyete geçireceğiz. Bu kursumuz kasım ayının üçüncü haftasında başlayacak ve 560 saat işlenecek ve 5 ay gibi bir zaman zarfında hasta ve yaşlı hizmetleri kursumuzu işleyeceğiz. Bu kurs bizden Afşin halkı tarafından çok fazla talep edildi bizde halkımızın talebini değerlendirerek hasta ve yaşlı hizmetleri kursumuzu başlatıyoruz. 5 ayın sonunda sertifikalarını aldıklarında eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, bakım evlerinde, hastanelerde, huzur evlerinde ve evlerde çalışma imkanlarına sahip olabilecekler. Bir de işin şöyle bir boyutu var. Yardıma ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımızın evlerine devlet tarafından verilen ve ücretleri devlet tarafından ödenen hasta ve yaşlı hizmetleri eğitimi alan vatandaşlarımız hizmet verebilecekler” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi