24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerini değerlendiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, halkın iradesinin sandığa en iyi şekilde yansıdığı bir seçimle cumhurun ilk başkanının seçildiğini söyledi.

Afşin'de oy kullanma oranının Türkiye ortalamasının da üzerine çıkarak yüzde 90 oranına yaklaştığını ifade eden Başkan Güven, “Tüm hemşehrilerime demokrasi şölenine yapmış oldukları katkı için teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin önünde yeni bir dönemin olduğunu belirten Güven, "24 Haziran başkanlık seçimlerini yaptık. Halkın iradesinin sandığa en iyi şekilde yansıdığı ve Türkiye geneli katılım oranın çok fazla olduğu bir seçim oldu. Türkiye yeni dönem için tercihini yaptı ve Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçildi. Sonuçtan ziyadesiyle memnun ve mutluyuz. Kısa ama yoğun bir seçim kampanyası geçirdik. Tüm teşkilatlarımız olağan üstü özveri gösterdi. Ana kademe, belediye meclis üyeleri, gençlik kolları, kadın kolları, mahalle temsilcilerimiz ve sandık görevlilerimize varıncaya kadar herkesin çok büyük emeği geçti. Sevincimiz büyük. Cumhurun ilk başkanını partimizin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da oldu. Bundan dolayı da olağanüstü sevinçliyiz. Dün yine partimize yakışan bir pankartla seçim sonuçlarını kutladık, havai fişek gösterileri yapıldı. Yerelde güzel bir oy aldık. Milletvekilliği oylarımızda bir miktar düşme oldu ama tabi bunların nedenleri araştırılacak analizler yapılacak. Sonuçta bu parti gücünü milletten alıyor, nerede hatamız var, nerede eksiğimiz var onları tabi ki büyüklerimiz ve bizler değerlendireceğiz." açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin şer odaklarına karşı kenetlendiğini söyleyen Başkan Güven, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu yeni sürece başlamak çok önemli idi. İşi ehline teslim etmek hepimizin geleceği için büyük önem arz ediyordu. Aziz milletimizde bunu çok iyi bilip yorumlayarak görevini yerine getirdi ve işini ehline verdi. Dışarıya baktığımız zaman özellikle dış güçler şer odakları Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gitsin diye ellerinden geleni yaptılar.  Ülkelerin hepsi Türkiye’ye karşı birleşti. Ekonomi başta olmak üzere birçok yönden ülkemize saldırdılar. Ama aziz milletimiz reisinin etrafında birleşerek bir kez daha onların oyunlarını bozdu. Tüm Kahramanmaraş halkını, tüm seçmelerimize ve tüm Afşin halkına teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun onlar olmasaydı biz bu sonucu elde edemezdik. Ne kadar dua etsek ne kadar kutlasak biz haklarını ödeyemeyiz. İlimize, ilçemize, devletimize, milletimize ve tüm İslam ümmetine hayırlı olsun. Mazlumların dualarını rabbim kabul etti. Hamd ve şükürler olsun. " diye konuştu.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin hayırlar getirmesini temenni eden AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "Olgun bir şekilde tüm halkımız seçim sonuçlarını Afşin Belediyesi önüne ve çarşıda kutladılar. Bizlerde onlara eşlik ettik. Tüm Afşin halkına özellikle bizleri destekleyen tüm kardeşlerime ak gönüllü dava arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada birlikte Afşin halkıyla yürüyeceğiz. Allah hepsinden razı olsun diyorum. Tüm emeği geçen basın mensupları, gençlik kolları, kadın kolları, Afşin Belediyesi, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve adını unuttuğum tüm kardeşlerime teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Rabbimden diliyorum. Demokrasi bayramımıza oylarıyla, emekleriyle, mücadeleleriyle, çalışmalarıyla, düşünceleriyle, eylemleriyle katkıda bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Rabbim ülkemizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi