Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek teşekkür etti.

MHP İl Başkanı Süleyman Öner ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini ifade etti.

Bu darbe kalkışması ile ülke açısından yeni bir dönem başladığını söyleyen Başkan Erkoç, "Darbe kalkışması bir musibet olarak karşımıza çıktı ama halkımızın birlik ve beraberlik dirayeti ile eriyip gitti. Görüyorsunuz, milletin parasını yiyen, milletin parasıyla alınan silahları tekrar millete doğrultmak, suretiyle darbe yapmaya kalkışan vatan hainlerine karşı her zaman dimdik ve ayakta olmak zorundayız.Hani bir hesap vardır. 4 tane biri alt alta topladığınızda 4 eder ama yan yana yazarsanız 1111 eder. Bu darbe karşısında da halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi, omuz omuza vermiş olması, dünyaya gerçekten çok güzel bir demokrasi dersi oldu.Ben öncelikle MHP camiası olarak sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu son darbe girişimi olayında halkımızın yanında yer alarak vakur duruşunuzdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gerek teşkilatlarınızla gerekse gönüldaşlarınızla halkımızın yanında yer alarak destek verdiniz ve vermeye de devam ediyorsunuz. Bundan dolayı hepinize can-ı gönülden teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı Süleyman Öner ise: “15 Temmuz Cuma akşam biz de Ankara’da gene merkezimizdeydik. Olayı canlı canlı yaşadık. Türk demokrasisine, milli iradesine, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun düşmanlarla işbirliği içerisine girmek suretiyle yaptıkları darbe girişimini hiçbir surette siyasi bir fikir ayrılığı ve siyasi bir oluşum düşüncesinde olmadan şiddetle kınadık ve halkımızın yanında yer alarak meydanlara indik. Türk Milleti adına, tehlikeyi bertaraf etmek, milli iradeyi korumak adına meydanlarda mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz. Nasıl ki Milli mücadele top yekun hareket edildi ise, Kahramanmaraş’ın işgalden kurtarılmasındaki gibi bütün insanlarımız hep beraber bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettik. Cenab-ı Allah bir daha milletimize böyle bir şey yaşatmasın" dedi.

Darbe girişimine, halkın dik bir duruş sergilediğini ifade eden Öner, "Burada söylemek istediğimiz, yerli olsun yabancı olsun, içli olsun dışlı olsun Türk Milletimizin geleceğine yönelik yapılan hain saldırı ve darbe girişimine karşı siyasi görüşü olsun veya olmasın bütün halkımız omuz omuza vererek vakur bir duruş sergilemişler. Bizler de ülkemizin geleceğine sahip çıkma adına sizlere ve diğer siyasi partilerimize fark gözetmeksizin meydanlara indiğinizden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi