Tanır Pehlivan Restoran’da düzenlenen basın toplantısında Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, göreve geldiği dönemden bu döneme kadar yapılan ve hedeflenen projeleri anlattı. Başkan Aydoğan, 2013 yılında Afşin’in bir kısmının sıcak suyla ısınacağını belirtti.
Yerel basının önemine değinen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Bugüne kadar hakkımda yazılan yazılarda çok yanlışlar oldu. Ama ben bunlara bir sitem bile doğru dürüst bir şekilde yapmamışımdır. Buna gerekte duymadım. Bunun sebebi de arkadaşımız öyle değerlendirmiş diye düşündüm. Ebetteki boyutu hakarete varan şeye bende katlanmam. Ama eleştiri olan, eksik olan ve şu hala yapılmadı gibi yazılan yazılara ne kırgınlığım var nede bir kızgınlığım var. Çünkü biz burada bir görev yapıyoruz ve bu görev çerçevesinde şehrimize ve insanımıza faydalı olmaya çalışıyoruz. Vardığımız böyle bir faydaya da mutlaka bir zemin hazırlıyoruz. Keşke yerel basınımıza biraz daha zaman ayırabilsem. Şunu demek istiyorum; keşke Afşin’de yerel basını güçlendirecek organizasyonun içeresinde bulunsak, zahmetine katlansak belediyemizde de bu anlamda sizlere özel bir fırsat sağlayabilecek bir mekan oluşturabilsek. İnşallah o günler gelecek. Çünkü bir yerde basın yoksa o yerde muhalefetin sesi duyulmaz. Hatta bir konuda yaptığın doğruyu veya hatayı sen kendin bile test edemezsin. Bunu açık bir şekilde sağlayan basındır, bu katkılarınızdan yerel basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Benim kimseye ne bir alınganlığım nede bir kızgınlığım yok.” açıklamasında bulundu.
-“Mali bütçeyi dengeye bağladık”
Mali bütçe hakkında bilgi veren Aydoğan, “Dedik ki bu belediyle bir kurum olacak, sürprizler yapmayacak tabi bu bir eğitim süreci olduğu için onun için ben halkımızdan ve Afşin’den üç sene istedim. Bu eğitim süreci içerisinde mali bütçeyi dengeye oturtup alacaklarımızı ve vereceklerimizi bir standartlara bağladık.   Ödemelerimizi belli bir usul üzerinden ödemeye gayret ettik. Göreve başladığımızdan bu tarafa çalışanlarımız günü gününe maaşlarını aldı ve çalışanlarımız bizlere bu ay maaş alacak mıyız? yerine ayın on beşi gelseydi de maaşlarımızı alsaydık diyen bir kuruma dönüştük.” dedi.  
Alt yapıda yapılan yatırımları da değerlendiren Aydoğan, “Göreve gelince en can alıcı konulardan birinin yol ve su problemi olduğunu biliyordum. İki seneden bu yana su problemi yaşamıyoruz. Fazla kullanım olduğu zamanlar kısmı, lokal çok az yerlere birkaç saatliğine su çıkmadığı yerler oldu ama suyumuz akmıyor, günlerce suyumuz akmıyor gibi şikayetler gelmedi. Bu suyun bereketinden ve bizim yeni açtığımız kuyuların sayesinde oldu. Ama bütün bunlar su sorunun tam anlamıyla çözümünü sağlamaz. Yol sorununa gelince, TOKİ yolunu göreve gelir gelmez 9 kilometrelik ve 14-15 metre eninde Afşinli hemşerilerimizin hizmetine sunduk. İkincisi dedik ki kum serilmemiş hiçbir sokak ve cadde bırakmayacağız. Köy, kasaba, cami, okul demeden kum dağıtmaya devam edeceğiz. Sanat okullarına giden yollarımız, Ulucami-Karagöz Köyü yolu, hastane yolu çok kötü durumda bulunuyordu bu yollarımız yaptık. Üniversite yolumuz çok kötü durumda bulunuyordu, bu yolun kaldırımlarını yaptık. Çocuklarımız, sanayi esnafımız ve öğrencilerimizi toz, çamurdan kurtardık.
Eshab-ı Kehf bizim için çok önemli ve bizi heyecanlandıran bir mekan. Buraya dışardan misafirlerimiz ve öğrencilerimiz ziyaretlerde bulunuyor. Eshab-ı Kehf caddesinden başlayarak kaldırımını ve asfaltını yaptık. Sonra servis araçları ve site bölgesinde oturanlar için o güzergahta çalışma gerçekleştirdik.” diye konuştu.
-“2013 yılında sıcak su gelecek”
-2013 yılında Afşin sıcak suyla ısınılacağını söylenen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “ B termik santraliyle sıcak su sözleşmesi yapma aşamasındayız. Sıcak suyun fiyatında anlaşmaya çalışıyoruz. Bazı aklı yetmezler ileri geri konuşuyor. Bunların dünyadan, teknolojiden haberleri yok. Bilmedikleri konuda ahkâm kesiyorlar ilerde onların yüzü kızaracak Enerji Bakanımız geçen gün televizyonlarda müjdeyi verdi.2013 yılında inşallah altı bin konut, santralin atık suyuyla ısınacak. Bir hayali bir efsaneyi gerçek yapacağız.” diye konuştu.
“Eski Hükümet Konağı’nı Kaldıracağız”
Eski hükümet konağını kaldırıp güzel bir meydan yapılacağını kaydeden Başkan Aydoğan, “ Bazı bürokratlar keyfi zorluklar çıkarıyorlar. Bazıları AK Parti’yi hala anlamadı. AK Parti halka hizmette bütün engelleri on yıldır yıka yıka ilerliyor. Belediyeyi ve eski hükümet binasını kaldırıp ortasından çay akan güzel bir şehir meydanı yapacağız. Bugün yarın yıkıma başlayacağız Projesi hazırlanıyor.  Uygulamayı Kahramanmaraş belediyesi yapacak. Buraya Eshab-ı Kehf Meydanı yada adını hemşerilerimizin koyacağı bir tören alanı yapalım. Bir de şehrin simgesi olan saat kulesi yapıp inşallah hep beraber 2012 yılında açılışla Afşinliye hediye edelim.” dedi.
Editör: Haber Merkezi