Başbakan Yardımcısı Kaynak, Afşin’i Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "OHAL ile sadece FETÖ terör örgütüne değil, aynı zamanda PKK terör örgütüne de önemli bir şamar vurduk" dedi.

Kaynak,  Afşin’e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Veysi Kaynak ilk olarak Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar ve oğlu Hüseyin Utku Gülbahar için polis memurunun annesi Şadiye ve eşi Betül Gülbahar'a taziyelerini iletti. Daha sonra 15 Temmuz'da İstanbul'daki darbe girişiminde yaralanan üniversite öğrencisi Gökhan İşcan'ı evinde ziyaret eden Kaynak, burada bir süre sohbet etti.

Kaynak, sonrasında Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile makamlarında bir araya geldi.

Partisinin Afşin ilçe teşkilatını da ziyaret eden Kaynak, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de oyunun büyük olduğunu ifade ederek, uluslararası güçlerin terör örgütü DAEŞ'i sadece uçaklarla bombalayarak yok etmeye çalıştığını anlattı.

Suriye'de yaşayan Türkmen, Arap ve Sünni Kürtlerin oradan sürülmek istendiğini dile getiren Kaynak, "Uluslararası güçler sadece İncirlik'ten ve Diyarbakır'dan kaldırdıkları uçaklarla bombalayarak DAEŞ'i yok etmeye çalışıyorlar. Oyun büyük, amaç DAEŞ'i yok etmek falan değil orada yaşayan Türkmen'i, Arap'ı, Sünni Kürt'ü oradan sürmek, orayı boşaltmak, DAEŞ temizliği diye PYD'yi PKK'nın Suriye kolunu oraya yerleştirmek." diye konuştu.

Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus'un 3 günde temizlendiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'teki bombalı saldırının ardından bildiğiniz gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Cerablus'a girdi. Sadece 3 günde Cerablus tertemiz hale getirilmiştir. Şimdi 15'inci günündeyiz, maalesef şehitlerimiz var, birkaç tankımız tahrip oldu ama 800 kilometre alan hem DAEŞ'ten hem de PYD'den temizlenmiştir. İçindeki hain unsurlarını temizleyince bizim ordumuzun ne kadar kahraman bir ordu olduğunu, bizim milletimizin öz hakiki evladı olduğunu Allah'a hamdolsun gösterdiler."

Kurban Bayramı öncesinde Türk Kızılayı tarafından Halep'teki çocuklar için yardım tırlarının gönderileceğini anlatan Kaynak "Kızılayımız, pazar günü Halep'e, ilan edilen 1 haftalık ateşkeste 33 tır insani yardım götürecek. Halep'teki çocuklarımız yıllardan sonra ilk kez bu bayramlarını Kızılay'ın göndermiş olduğu ayakkabılar, kıyafetler ve oyuncaklarla geçirecekler. Halep'te açlık çeken ve perişan olan halkımıza sizlerin gıda paketleri ulaşacak. Bunun yanı sıra bir adet yardım gemimiz oradaki çocuklarımıza eğitim materyali, ilaç ulaştırdı."

Kaynak, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı milletin tarih yazdığını, bu tarihi millet adına kaleme alma görevini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstlendiğini söyledi.

Geçen hafta Macaristan ve Romanya'ya gittiğini, Macaristan'da birçok siyasiyle görüştüğünü dile getiren Kaynak, "Gerçekten Batı dünyasında yaşayanların 15 Temmuz sürecini ve bu süreçte milletin dik duruşunu anlamaları mümkün değil. Bunu anlamak için sadece Türk milletinin bir evladı olması gerekir. Başka bunun bir yolu yok." değerlendirmesinde bulundu.

 

OHAL ilanının sadece devlete sızanları temizlemek için ilan edildiğine işaret eden Kaynak, "Biz olağanüstü hali devletin içerisine sızmış bu yapıyı millet adına bir an önce temizlemek için ilan ettik. Devleti bu hain sızıntıdan kurtaralım ki milletin başına bir kez daha böyle bir hadise gelmesin. OHAL ile sadece FETÖ terör örgütüne değil, aynı zamanda PKK terör örgütüne de önemli bir şamar vurduk. FETÖ terör örgütünün mensuplarını tespit edebilmek kolay değil. Biz devleti yönetiyoruz. Devleti yönetirken, adaleti ayakta tutmalıyız. Adaleti kesinlikle elden bırakmamamız gerekli ama ihaneti asla affetmememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Afşinlilere 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı dik duruluşlarından dolayı teşekkür etti. Milletvekili Dilipak, " Bizler bundan sonra ülkemize, milletimize en güzel hizmeti yapmak için çalışacağız. 2023 Türkiye'sini hep birlikte oluşturacağız. " dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde milletin tarih yazdığına değinen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, " Afşinli hemşerilerime 15 Temmuzdan sonra gösterdikleri direniş için minnettar olduğumu söylemek istiyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılısın. Bütün hemşerilerimizin Kurban Bayramını şimdiden kutluyorum" açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, " AK Parti göreve geldiği andan itibaren ülke genelinde kalkınma ve büyük bir vatandaş odaklı hizmet sağlandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ve Afşin Belediyemiz 66 mahallemizde de hizmetlerini götürüyor. Şuanda Kahramanmaraş ilçeleri arasında hizmet yönünden olumlu anlamda, Afşin ciddi anlamda konuşuluyor. Her türlü hizmetlerin ve faaliyetlerin arkasında gücünü hissettiğimiz bir Başbakan Yardımcımız var. Bu anlamda Afşin'i ve Kahramanmaraş'ı çok şanslı görüyorum. Bu vesile ile ilçemizi ziyaret eden Başbakan Yardımcımız sayın Veysi Kaynak'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi