Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat Burak Gül, Afşin Baro Temsilciliğini ziyaret etti.

Afşin Baro Temsilcisi Mehmet Turan tarafından karşılanan Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat Burak Gül, avukatlar ile bir araya geldi.

Baro temsilciliğinde ilçenin genel durumu hakkında bilgi veren Afşin Baro Temsilcisi Mehmet Turan, Termik santrallerinin etkilediği bölge çiftçilerinin, EÜAŞ'a açtığı toprak kaybı ve ürün zararı davalarında mahkemenin istediği yüksek mahkeme ücretlerinin üreticileri mağdur ettiğini söyledi. Turan ayrıca, Baro Temsilciğinin durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş Baro Başkanı Burak Gül, "Afşin’de görev yapan meslektaşlarımızın mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunlar konusunda bize düşen her ne varsa, her türlü desteği sağlamaya elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Bu kapsamda Afşin ilçemiz bizim için önemli. Burada görev yapan meslektaşlarımızın sorunları da bizim sorunlarımız" dedi.

EÜAŞ'a açılan ürün zararı davalarında, Yargıtay'ın aldığı kararı tekrar gözden geçirmesi gerektiğini dile getiren Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat Burak Gül," Afşin'imizde son dönemde ürün zararları ile ilgili hukuki bir konu gündemde. Bu durumdan etkilenen bölge çiftçilerimizin haklarını savunmak öncelikle bizim meslektaşlarımızın görevi. Çiftçilerimiz ne yazık ki ağır dava masrafları ile karşı karşıya kalıyor. Örneğin 3 bin lirayı bulan bir davada mahkeme 18-20 bin lira gibi bir yargılama masrafı çıkarıyor. Vatandaşımız bu hak arama hakkını kullanamamış oluyor. Bu noktada Yargıtay’ın son dönemde aldığı bu kararları gözden geçirilmesi gerekir kanaatindeyiz" açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Turan, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri için Kahramanmaraş Valiliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazı gönderdiklerini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrali bilindiği üzere şu anda her ikisi de faal durumdadır. Santrallerin birinde filtre olup, diğerinde (A Termik Santralinde) filtre dahi yoktur. Santraller hem insan sağlığı, hem de çevre için (bitki, hayvan,tüm canlılar için) tehdittir. Tüm dünyada zararları bilinen bu santraller için gerekli tedbirlerin alınmadığı ortadadır. Öncelikle bu zararın oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını, tedbir alınmasını, tedbir almayan yetkililerin uyarılması adına başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız olmak üzere Kahramanmaraş Valiliğimize, Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yazımızı gönderdik. İnşallah yetkililerimiz bu konunun üzerine eğilir ve bölgedeki kanayan bir yaraya merhem olurlar"

Konuşmaların ardından Eshab-ı Kehf Külliyesi ziyaret edildi.

Editör: Haber Merkezi