Bulgaristan’da düzenlenen U15 Balkan Güreş Şampiyonasında 2 altın ve 1 bronz madalya kazanan Afşinli güreşçiler Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, 71 kiloda altın madalya kazanan Mevlüt Özdemir, 52 kiloda altın madalya kazanan Bahri Söyler ve 48 kiloda bronz madalya kazanan Batuhan Böke ile antrenörlerini kabul eden Başkan Güven, güreşçileri tebrik ederek, cumhuriyet altını hediye etti.

Afşinli güreşçileri daha güzel yerlerde görmek istediklerini ifade eden Başkan Güven, " Balkan Şampiyonasında Afşinli güreşçilerimiz Kahramanmaraş'ı ve Afşin'i temsil ettiler, istiklal marşımızı okuttular. Güreşçilerimiz 2 altın madalya ve 1 bronz madalya kazanarak bizleri gururlandırdı. Bu güreşçilerimiz EÜAŞ Spor Kulübü ve Afşin Belediye Spor Kulübü sporcuları ve Afşin'de yetişti. İki kulübümüzde birbirleriyle kardeşçe rekabet halindeler ve birbirlerinin her zaman yardımlarına koşuyorlar. EÜAŞ Spor Kulübümüz düşük bütçelerle çok büyük işler başarıyor. Bu vesileyle Kulüp Başkanımız Hayri Yücel ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

 Güreş sporunun temelinde fedakarlık olduğunu ifade eden Güven, şunları söyledi:

"Güreş diğer profesyonel spor dalları gibi değil. Bu gençlerimiz okullarından, ailelerinden vakit ayırıyorlar ve başarılı olmak için çalışıyorlar.

Bulgaristan U15 Balkan Şampiyonasında şampiyon olan Afşinli güreşçilerimizi kutlar inşallah daha bir çok şampiyonluk rabbim bahşeder. Ata sporumuz güreşte Afşin'imizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden evlatlarımıza, ailelerine ve antrenörlerine teşekkür ediyorum. Bizlere haklı bir gurur yaşattılar. Her şeyde olduğu gibi sporda bir ekip işi. Burada teknik heyetimizi hocalarımızı ve yöneticilerimizi de tebrik ediyorum.  Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde güreş başta olmak üzere sporun diğer alanlarında da desteğimizi sağlayacağız. Güreş anlamında Afşin'imizin büyük bir potansiyeli var. Şampiyon güreşçilerimiz önümüzdeki turnuvalarda daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren güreşçiler ise gördükleri ilgi ve alakadan dolayı Başkan Güven'e teşekkür ettiler.

Başkan Güven ziyaret sonunda güreşçilere çeşitli hediyeler takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Editör: Haber Merkezi