Gaziantep’te akrabaları ile ekmek yaptığı sırada kafasına maganda kurşunu isabet eden ve yatağa mahkum olarak yaşamaya başlayan Elbistanlı Hüsne Bakıcı (51) ve 2 engelli çocuğuna yardım eli uzandı.
Elbistan’a bağlı Sevdilli köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Hüsne Bakıcı (51), Gaziantep’te yaşayan annesini geçen yıl ziyarete gitti. Ablası Fatma Harman ile ekmek yapmaya başlayan Bakıcı, bir anda yere yığıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan ve tomografisi çekilen kadının kafatasında kurşun olduğu belirlendi. Uzun süren tedavi sonrası kafatasındaki mermi ile taburcu olan Hüsne Bakıcı, yatağa mahkum olarak yaşamını sürdürüyordu.
Yayınlanan haberin ardından, 51 yaşındaki Hüsne Bakıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Elbistan İlçe Müdürlüğü tarafından, Kahramanmaraş Göktemur Bakımevine yerleştirildi.
Hüsne Bakıcı’nın engelli kızı Elif Bakıcı için komşusu vasi olarak atanırken, ücret karşılığında bakımı gerçekleştirilecek. Engelli oğlu Deniz Bakıcı’ya (18) ise, üç aylık özürlü maaşı bağlanması için gerekli müracaatlar yapıldı.
Olaydan bugüne Hüsne Bakırcı’nın birikmiş bakım ücretlerinin alınması için yasal süreç başlatılırken, Bakıcı ailesi ve komşuları, aile ile ilgili çalışmaları kısa zamanda tamamlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Elbistan İlçe Müdürü Akif Yüce’ye teşekkür ederek, sonunda rahata kavuştuklarını dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi