Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin ve Elbistan halkına rağmen bir şey yapmayacaklarını, bu süreçte tam çevreci davranarak yapılacak işlerin ve santrallerin yöreye zarar vermemesi konusunda çok hassas olduklarını ifade etti
 
Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı İlyas Sarı, İstanbul’da düzenlenen ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı fuarda, Bakan Yıldız ile kısa süreli sohbet etti.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, Afşin-Elbistan bölgesinde yapılacak olan yeni termik santrallerin çevreye duyarlı olacağını dile getirdiğini ve bu konuda çok hassas davrandıklarını ifade ettiğini belirten Sarı, yaptıkları sohbeti şöyle özetledi:
 
“Bu süreçte bizi ilgilendiren en önemli konu; Arap Emirlikleriyle yapılmış olan 12 milyar dolarlık Afşin-Elbistan havzasında yeni kurulması planlanan termik santrallerdir. Yeni santraller hakkına sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız beyle konuşma ve değerlendirme fırsatım oldu. Sayın Bakanımıza, 12 milyar dolarlık yatırımının başlamasıyla, 15 bin kişinin yapım esnasında 8 bin kişinin ise sürekli istihdam edilecek olmasını bölge halkı olarak çok önemsediğimizi, fakat çeşitli çekincelerimiz olduğunu ifade ettim. İstimlâk sahalarının fazla olmasından dolayı bunun sosyoekonomik değerlendirilmesi gerekliliği ve daha önce yapılmış olan A Termik Santralinin baca gazı arıtma sisteminin olmamasının, bölgeye verdiği zararları ifade etmeye çalıştım. Sayın Bakan konuşmamızda, bu konuda haklı olduğumuzu belirterek, ‘daha önce bu ve buna benzer hatalar yapılmış olabilir, yeni yapılacak olan santraller tam çevreci olacaktır’ diyerek, bunun bir hükümet politikası olduğunu ifade etti. Sayın Bakanımız ayrıca, ‘Biz o bölgede Afşin ve Elbistan halkına rağmen bir şey yapmayacağız. Bu süreçte tam çevreci davranarak, yapılacak işlerin ve santrallerin yöreye zarar vermemesi konusunda çok hassas olacağız’ dedi. Bende bölge halkı olarak bu açıklamaların önemli olduğunu, bunun takipçisi ve destekçisi olacağımızı ve yapılacak yatırımların bu bağlamda zarar değil fayda sağlayacağını düşündüğümüzü ifade ettim.”
 
 
Editör: Haber Merkezi