Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Topak ve ekibi, Afşin-Elbistan A Termik Santralinden sonra B Termik Santralinde de denetimde bulundu.

Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Topak başkanlığındaki denetim ekibinde, Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Eltaf Örentaş, Kimyager Nilüfer Özatay Aköz, Makine Mühendisi Muhammer Yılmaz ve Çevre Mühendisi Erol Çatalbaş hazır bulundu.

4 saat süren denetim öncesi B Termik Santrali idari binası önünde açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Topak, denetimlerde, hava, su, toprak kirliliği ve diğer etkileri yönünden inceleme ve tespitlerin yapıldığını söyledi. Topak, "2872 Sayılı Çevre Kanunu ve bu kanuna bağlı çıkartılan yönetmelikler ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze verilen görevler doğrultusunda kirletici vasfı yüksek sanayi tesisleri düzenli olarak denetlenmektedir. Bu kapsamda; ülkemizin önemli enerji üretim merkezi olan Afşin- Elbistan Termik Santrallerinin hava, su, toprak kirliliği ve diğer etkileri yönünden kontrolleri yapılmaktadır.

A Termik Santralinde 31 Ağustos 2012 tarihinde yapılan denetim neticesinde sorunlar tespit edilerek gereği için işletme müdürlüğüne bildirilmiş, hava kirliliğine neden olduğu için de idari yaptırım kararı uygulanmıştır. Bugün ise, Afşin Elbistan B Termik Santralinde hava, su, toprak kirliliği ve diğer etkileri yönünden inceleme ve tespitler yapılmaktadır. Hava kirliliği ile mücadele ilgili olarak, ilimiz genelinde gerek sanayi kuruluşlarında, gerekse ısıma amaçlı kullanılan yakıtlar ve yakma sistemlerinde alınması gereken tedbirlere ilişkin aralıksız kontroller devam etmektedir. Keza, hava kirliliğine önemli katkısı olan egzoz gazı emisyonlarının denetimleri düzenli olarak Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ile müştereken düzenli olarak yapılmaktadır. Aracının egzoz emisyonunu ölçtürerek pul ve ruhsatını almayanlara 782 TL, idari para cezası uygulanmaktadır. 2012 yılı bugün itibarı ile standartlara uygun 17 firmaya 163 adet satış izin belgesi verilmiş olup, izinli kömürlerin satışı İl Müdürlüğümüzce kriterleri uygun 355 adet katı yakıt satıcısı kayıt belgesi sahibi iş yerleri tarafından yapılmaktadır" dedi

 

Editör: Haber Merkezi