Afşin Baro Temsilciliğine bağlı avukatlar ve Afşin Adliyesi personelleri demokrasi nöbetinin 4'üncü gününde demokrasi nöbetine katıldı ve Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Cüppelerini giyerek Afşin Belediyesi önündeki meydanda demokrasi nöbeti tutan avukatlar, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve vatandaşlara destek verdi.

Burada konuşma yapan Afşin Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, sabahlara kadar meydanları yalnız bırakmayacaklarını ifade ederek, Türkiye'nin çok zor günler geçirdiğini söyledi.

Darbe girişiminde ülkenin, hastalıklı urundan kurtulduğunu belirten Turan, konuşmasına şöyle devam etti:

" Darbeye karşı verdiğiniz destekten dolayı hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sabahlara kadar meydanlarda olmaya devam edip darbeye karşı çıkacağız. Tehlike henüz geçmiş değil. Hala direniyorlar. Hala bu halka silah sıkmak istiyor bu namussuzlar. Asım'ın nesli diyordum da nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusumu, çiğnetmeyecek. Mehmet Akif Ersoy'un bahsettiği nesil, bugün meydanları dolduran nesildir. Bizler, darbe girişiminde bulunan vatan hainlerinin hak ettikleri şekilde yargılanacağına inanıyoruz."

Demokrasi nöbetine katılan avukatlara ve adliye personellerine teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, darbe girişimine katılan her vatan hainin en ağır yargılanarak alabilecekleri en ağır cezayı alacaklarına inandıklarını söyledi.

A

Editör: Haber Merkezi