Yavuz Selim İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan “Kültürler Arası Diyalog” projesi kapsamında Polonya, İspanya ve Almanya’dan 15 öğrenci Afşin’e geldi.

Hayat Boyu Öğrenme Programı (Comenius) kapsamında, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere 15 öğrenciyle birlikte Afşin’e gelen Polonya, İspanya ve Almanya’dan eğitimciler, Türkiye’deki misafirperverlikten çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Polonya, İspanya ve Almanya’dan eğitimciler ile birlikte, üçüncü buluşma adresi olarak Türkiye’de olduklarını kaydeden Proje Koordinatörü Sabine Cristea, yapacakları gezileriler ile buradaki kültürü, sosyal yaşamı ve eğitim sistemini inceleyeceklerini söyledi. 

Proje Koordinatörü Sabine Cristea, şunları söyledi:

 “Çok geç saatte gelmemize rağmen buradaki misafirperverlikten çok memnunuz. Bizi çok iyi karşıladılar, ondan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz.  Bizler genellikle turistik yerlere, İstanbul’a veya herkesin gidebileceği yerlere gidiyoruz. Doğu Anadolu’ya, Anadolu’ya ilk defa geliyoruz. Buradaki çevreyi görmek bizim için çok farklı bir şey. Buradaki doğayı, buradaki yaşantıyı, misafirperverliği şimdi görebiliyoruz.” 

Proje hakkında da bilgi veren Cristea, “Bizim bu üçüncü buluşmamız. İlk önce Polonya’da buluştuk, sonra İspanya’da, şimdi ise Türkiye’de buluşuyoruz. Buradaki okul sistemini bir şekilde tanımak istiyoruz. Öğrencilerin durumunu, müfredat olayını, bundan sonra öğrencilerin meslek için ne gibi girişimlerde bulunduğunu öğrenmek istiyoruz. İyi şeyleri bizim oraya aktarmak, bizdeki iyi olan şeyleri kendilerinin bir şekilde almaları, yani bilgi alış verişi içerisinde daha ileriye yönelik bir girişimde bulunuyoruz” diye konuştu. 

Okul Müdürü Hacı Mehmet Özden ise, “Comenius Projesi Avrupa birliği kapsamında yani okul ortaklığı projesi, bizde bu kapsamda okul ortaklığı projesine müracaat ettik ve ilk olarak Polonya ya ile okul ortağı olduk. Bu proje 23 okul ortaklığında oluşuyor ve 23 bin EURO luk bir maliyetinde. Daha sonra Almanya ve İspanya ya gidilecek. Başka öğretmen ve öğrencilerimiz daha sonra diğer ülkeleri ziyaret edecekler.” dedi.

 Öğrenciler 5 gün boyunca Afşin’de kalacağı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi