Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, MAK (Merkez Av Komisyonu) tarafından bu sene avlanma ve esasların belirlendiğini söyledi.

2020-2021 av dönemi için bütün yurdu kapsayan av hususlarının karara bağlandığını belirten Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, “  Doğu Akdeniz Bölge Temsilciliği sınırlarında Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye illeri yer almaktadır. Alınan karara göre, bu illerde bıldırcın ve üveyik avı 22 Ağustos’ta, kınalı keklik avı 17 Ekim’de, tavşan avı 17 Ekim’de ve domuz avı ise 22 Ağustos itibariyle başlayacaktır. Tüm avcılarımıza duyurulur” dedi.

Av sezonunun açılışının 22 Ağustos 2020 cumartesi günü olacağını belirten Öztürk şunları söyledi:

“Komisyon tarafından alınan karar gereğince avlanma zamanları, avcı başına avlanılacak hayvan miktarı, ava kapalı, yasak sahalar, avlanmada kullanılacak araç ve gereçlerin nitelikleri de belli oldu.

Karar gereğince; -Avlanma süreleri, avcı başına günlük avlanacak av hayvanı limitini, yasaklanan devlet ve genel avlaklar, türler ve avlanma günleri, il genelinde yasaklanan türler, av hayvanlarından koruma altına alınacaklar ile avına izin verilenler belirlendi.

Avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özellikleri ile avlanma esasları, yasaklanan avlanma usulleri, yaban domuzu sürek avı esasları ile mücadele maksatlı avlanmalar, diğer kısıtlama ve düzenlemeler görüşülerek karara bağlandı. Ülkemiz av ve yaban hayatı kaynaklarının sürdürülebilirliğini göz önünde tutarak alınan bu kararlar Resmi Gazete 'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Sezon açılışı 22 ağustos cumartesi günü, tüm üyelerimize ve avcı arkadaşlarımıza hayırlı olsun inşallah.”

2020_ 2021 Kahramanmaraş Av Haritası

Editör: Haber Merkezi