Acil Tıp Teknisyenleri Derneği (ATTDER) Başkanı Yaşar Gökbayrak, erken emeklilik için mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.
Gökbayrak, derneğin Kahramanmaraş teşkilat üyeleriyle Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde bir araya geldiği toplantıda, son yıllarda 112 acil sağlık hizmetlerinde meydana gelen gelişmeleri hatırlattı.
Sistemin lokomotifi olan 112 ambulans hizmetleriyle ülkenin her köşesinde meydana gelen acil vakalara en kısa sürede ulaşılarak ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin olay yerinde verildiğini belirten Gökbayrak, gerektiğinde ise hastaların uygun koşullar sağlanarak hastanelere naklediğini ifade etti.
Zor ama kutsal olan bu görevde gece gündüz demeden fedakarca hizmet veren 112 çalışanlarına fiili hizmet zammından yararlanarak erken emeklilik hakkı tanınması için gerekli girişimlerde bulunduklarını dile getiren Gökbayrak, şunları kaydetti:
"Yaptığımız bu girişimler neticesinde fiili hizmet zammını artık almaya başladık. Bununla birlikte erken emeklilik için mücadelemiz devam etmektedir. Acil tıp teknisyenlerinin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi için mesleki gelişimini Avrupa standartlarına taşımamız gerekmektedir. Bu nedenle acil tıp teknisyenlerinin üst öğrenimi olan acil tıp teknikerliği okuması için de mücadelemizi sürdüreceğiz."
Derneğin Kahramanmaraş Şube Başkanı Hakan Eskioğlu ise acil tıp teknisyen öğrencilerinin ilgisiz yerlerde staj yaptığını, en azından 4. sınıf öğrencilerinin 112 istasyonlarında staj yapması gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından 112'nin önemini anlatan slayt gösterisi sunuldu ve katılımcılara EKG eğitimi verildi.
Programa Sağlık-Sen Şube başkanı Bünyamin Mutlu Demir, 112 İl Ambulans Hizmeti Başhekimi İsmail Kahraman, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Sağlık Hizmetleri ve Otelciliği Müdürü Özkan Köşker ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
Editör: Haber Merkezi